Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

RTVSLO: Sašo Hribar je spet postal programski svetnik

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 1st februar 2018, 12:56 pop

Volilna komisija javnega zavoda RTV je predstravila rezultate volitev v programski in nadzorni svet, ki so bile ta teden. Prešteli so še zadnje glasovnice po pošti.

Nadzornici: Vesna Zadravec in Lucija Valenčak

Volilna udeležba, ki zajema tudi prispele glasove po pošti, je bila 55,35 odstotka, torej precej višja kot decembra, ko so v informativnem programu odločali, ali naj generalni direktor Igor Kadunc odstaviti odgovorno urednico, za kar se je ta teden Kadunc tudi odločil. Od 2082 upravičencev jih je na volišča prišlo 1153.

Dva predstavnika v nadzornem svetu javne RTV so zaposleni volili med sedmimi kandidati. Ob nekdanji poslanki DL Poloni Komarjevi in vodji komerciale Katarini Novakovi so kandidirali še Simeona  Rogelj,  Lucija Valenčak, Mile Vilar,  Vesna Zadravec in  Martin Žvelc.

Izvoljeni sta Vesna Zadravec (328) in Lucija Valenčak (331). Blizu izvolitve je bil še Martin Žvelc s 322 glasovi.

Hribar odstopil, a se vrača

Med kandidati za tri predstavnike zaposlenih v programskem svetu je bil tudi znani komik Sašo Hribar, ki je lani poleti protestno odstopil, ko programski svet ni odstavil direktorice Ljerke Bizilj. Protikandidati Hribarju za predstavnika kulture so bili Jani Virk, Franc Arko, Nataša Bolčina Žgavec in Igor Likar. Hribar je zbral 285 glasov in je izvoljen. Na drugem mestu je bil Virk z 272 glasovi, ki ni izvoljen. S 258 glasovi pa je bila visoko tudi še Nataša Bolčina Žgavec

[sociallocker id=10707][/sociallocker]Za predstavnika informativne dejavnosti sta kandidirala Ana Tavčar Pirkovič in Viki Twrdy. Twrdy je bil izvoljen s 650 glasovi. Pirkovičeva jih je zbrala 363.

Za tehnično dejavnost so kandidirali Franc Kuplen, Predrag Koković, Robert Pajek in Jure Sovinek.  Izvoljen je Robert Pajek s 329 glasovi, drugi je bil s 322 Franc Kuplen.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (8)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu