Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

RTVSLO: Sašo Hribar je spet postal programski svetnik

(Last Updated On: 14/01/2018)
image_pdfimage_print

Volilna komisija javnega zavoda RTV je predstravila rezultate volitev v programski in nadzorni svet, ki so bile ta teden. Prešteli so še zadnje glasovnice po pošti.

Nadzornici: Vesna Zadravec in Lucija Valenčak

Volilna udeležba, ki zajema tudi prispele glasove po pošti, je bila 55,35 odstotka, torej precej višja kot decembra, ko so v informativnem programu odločali, ali naj generalni direktor Igor Kadunc odstaviti odgovorno urednico, za kar se je ta teden Kadunc tudi odločil. Od 2082 upravičencev jih je na volišča prišlo 1153.

Dva predstavnika v nadzornem svetu javne RTV so zaposleni volili med sedmimi kandidati. Ob nekdanji poslanki DL Poloni Komarjevi in vodji komerciale Katarini Novakovi so kandidirali še Simeona  Rogelj,  Lucija Valenčak, Mile Vilar,  Vesna Zadravec in  Martin Žvelc.

Izvoljeni sta Vesna Zadravec (328) in Lucija Valenčak (331). Blizu izvolitve je bil še Martin Žvelc s 322 glasovi.

Hribar odstopil, a se vrača

Med kandidati za tri predstavnike zaposlenih v programskem svetu je bil tudi znani komik Sašo Hribar, ki je lani poleti protestno odstopil, ko programski svet ni odstavil direktorice Ljerke Bizilj. Protikandidati Hribarju za predstavnika kulture so bili Jani Virk, Franc Arko, Nataša Bolčina Žgavec in Igor Likar. Hribar je zbral 285 glasov in je izvoljen. Na drugem mestu je bil Virk z 272 glasovi, ki ni izvoljen. S 258 glasovi pa je bila visoko tudi še Nataša Bolčina Žgavec

Za predstavnika informativne dejavnosti sta kandidirala Ana Tavčar Pirkovič in Viki Twrdy. Twrdy je bil izvoljen s 650 glasovi. Pirkovičeva jih je zbrala 363.

Za tehnično dejavnost so kandidirali Franc Kuplen, Predrag Koković, Robert Pajek in Jure Sovinek.  Izvoljen je Robert Pajek s 329 glasovi, drugi je bil s 322 Franc Kuplen.

(Visited 1.837 times, 8 visits today)
8 komentarjev

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: