Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Gerič ni več direktor, TSmedio prevzema Irma Gubanec

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd december 2022, 05:51 pop

Sprememba pri vodenju odvisne družbe

Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na dopisni seji danes soglašal z imenovanjem Irme Gubanec za direktorico družbe TSmedia. Podjetje je doslej vodil nekdanji urednik in novinar Rajko Gerič, ki so ga odstavili predčasno po dobrem letu vodenju podjetja. Vodenje podjetja TSMedia, ki je pomembno, ker izdaja zadnji dve leti za 24ur.com (portal POPTV) drugi najbolj brani spletni portal v državi Siol.net (ob tem pa še Najdi.si, Bizi…) bo Gubančeva prevzela jutri.

Irma Gubanec, ki je bila nedavno imenovana za članico uprave Telekoma Slovenije, prej pa je bila v vrhu Luke Koper, podjetja Delo, bila pa je tudi finančnica na RTVS, bo podjetje TSmedia, ki je v lasti Telekoma, vodila do imenovanja novega direktorja, je danes objavila Ljubljanska borza.

Zamenjave so posledica rezultata volitev in predčasnih odstavitev po tem. Vlada Roberta Goloba je najprej predčasno (s pomočjo večine v parlamentu) zamenjala del nadzornega sveta slovenskega državnega holdinga (SDH), kar je omogočilo predčasno zamenjavo uprave SDH, ta je zamenjala nadzorni svet Telekoma, ta je dosegel predčasne zamenjave uprave Telekoma, nov vrh Telekoma pa je takoj odstavil še Geriča.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu