Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Janša interpelira celo vlado. Je Golob v poslu ali le nesposoben? Kdo bo padel v SD?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th februar 2024, 06:01 pop

Po vsem videnem je očitno čas tudi za interpelacijo vlade, je na omrežju X sporočil predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša (SDS), ki meni, da je predsednik vlade Robert Golob v spornem poslu s tihim soglasjem MF od samega začetka ali pa je tako nesposoben, da mu milijone iz državne rezerve zapravljajo sekretarji vladnih strank. V SD je vroče in mogoče izključiti, da se bo po Dominiki Švarc Pipan moral posloviti še kdo. Odmeva pa tudi razkritje Spletnega časopisa, da so bila neresnična poročanja medijev, da Sova preganja Tatjano Bobnar in Boštjana Lindava, ker sta poslancem zaupno razkrila nenavadnosti ob aretaciji ruskih vohunov, nerodne za šefa Sove in premiera Goloba.

Zakaj bo SDS pripravila interpelacijo proti celotni vladi, je Janša utemeljil tako:

  1. Omrežje stranke SD pod taktirko generalisima Klemna Žiberta organizira super drag nakup Litijske. Verjetno za financiranje nakupa novega štaba na Nazorjevi. Stranka s šestimi poslanci in visokimi dolgovi si je namreč poleg judovske vile omislila še eno lokacijo sredi Ljubljane. Zagotovo vse požegna tudi Tanja Fajon. Nemogoče je, da predsednica stranke ne bi vedela za tak projekt.
  2. Ministrica Dominika Švarc Pipan obljubi, da bo na ministrstvu za finance zagotovila dodaten denar in to tudi izpelje. Iz državne rezerve. V nobeni vladi to ni mogoče brez predhodne zelene luči ministra za finance in predsednika vlade. Ob tem sta oba zagotovo vedela, da država sploh ni opravila svoje cenitve. To je namreč poleg cene vedno prvo vprašanje vsakega predsednika vlade ob takih predlogih.
  3. Vlada nato tudi formalno potrdi nakup in šele potem Dominika Švarc Pipan podpiše pogodbo. Ker je vse dogovorjeno, Klemen Boštjančič plača že naslednji dan.
  4. Ko izbruhne afera, se objektivno najbolj odgovoren, predstojnik organa, ki je dokončno odločil o spornem nakupu, naenkrat prelevi v preiskovalca ??????? To je možno samo v Sloveniji, ker največji mediji (MSM) to kupijo in prikrivajo nekaj, kar bi bilo v vsaki normalni državi jasno vsem prvi dan. Kajti tu sta tudi po logiki možni samo dve razlagi:

Ali je predsednik vlade Robert Golob v spornem poslu s tihim soglasjem MF od samega začetka ali pa je tako nesposoben, da mu milijone iz državne rezerve zapravljajo sekretarji vladnih strank. In v tem drugem primeru bi bila zadeva še hujša. Kajti potem se postavi vprašanje, koliko Litijskih se še skriva pod preprogo.

Vrh socialnih demokratov se je v nedeljo sestal na izrednem vrhu o aferi. Za zaprtimi vrati bi naj, kot poročajo mediji, evropski poslanec Matjaž Nemec predlagal odstop celotnega vodstva SD. Gospodarski minister Matjaž Han, ki po raziskavah javnega mnenja velja za najbolj popularnega ministra SD, pa bi naj ocenil, kot poroča N1, da bi bilo dobro, če se glavni tajnik stranke Klemen Žibret vsaj začasno umakne.

A Žibert vztraja, da ni nič grešil.

V medijih v teh dneh dobivamo tudi veliko anonimk. Njihovo vrednost in cilje je težko preveriti. Denimo takšne:

Na POP TV pa so včeraj pred burnim tednom zaradi afere sodna stavba opozorili še na včerajšnje razkritje Spletnega časopisa, da so bile neresnične informacije, da je Slovenska obveščevalno-varnostna služba (Sova) ovadila nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in nekdanjega šefa policije Boštjana Lindava zaradi domnevnega suma izdaje tajnih podatkov. POP TV sicer poroča, da je to postalo jasno potem, ko je informacijska pooblaščenka pred dvema tednoma “na podlagi pritožbe enega od spletnih portalov” zahtevala vpogled v dokumentacijo Sove in ugotovila, da tam ti papirji ne obstajajo. POP TV povzema še, da je pri tej zgodbi nenavadno, zakaj Sova, vodi jo Golobov izbranec Joško Kadivnik, že na začetku ni zanikala teh netočnih informacij o lastnem ravnanju, tako Lindav kot Tatjana Bobnar sta namreč premierja Goloba obremenila političnih pritiskov, zaradi česar se je ta znašel v kriminalistični preiskavi, pred kratkim pa je odstopil tudi predsednik parlamentarne preiskovalne komisije, poslanec Gibanja Svoboda Miha Lamut, ki je šefu Sove, še preden je bil ta zaslišan, omogočil vpogled v zanj in za premiera obremenilno pričanje Tatjane Bobnar o nenavadnem načinu aretacije ruskih vohunov.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (10)

https-spletnicasopis-eu