Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šiška sodnik izpustil na prostost

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 10th september 2018, 10:07 dop

“Da, Andrej Šiško je na prostosti,” mi je Ani Bidar, ki je lani vodila štab Šiška kot predsedniškega kandidata, potrdila, da je sodnik v Mariboru odločil, da ni razlogov, da bi Šiško moral biti še v priporu. Mariborski politik, ki je bil nekoč nekaj časa tudi že zaprt, na predsedniških in parlamentarnih volitvah pa mu ni uspel preboj, je bil po 22. uri že na svobodi. Kot je povedala Biderjeva so odločitev in prostost tudi nekoliko proslavljali v noč.

Šiška je policija pridržala in opravila tudi hišno preiskavo, ker ga sumijo, da je pripravljal državni udar, ker je na internetu objavil posnetke prisege skupine oboroženih zakrinkanih mož, ki jih je poimenoval Štajerska varda.

Bidarjeva je povedala, da Šiško nikoli ni napovedoval nasilnega državnega udara ali nasilnega spreminjanja ustavnega reda. “Govoril je o tem, da je treba pravni red spremeniti. A to morajo ljudje potrditi, kar ni mogoče na silo,” je dejala. Namen ni bil nasilno zrušiti oblasti, namen je bil pridobiti ljudi za naše ideje, je dejala.

Objava posnetkov zakrinkanih mož s sekirami in vsaj navidez tudi s strelnim orožjem v gozdu, je zelo razburila slovenske medije in politiko. Predvsem vladajoči politiki, tudi predsednik republike Borut Pahor, so Šiškovo ustanavljanje straže obsodili kot nedopustno potezo, v medijih in na spletnih omrežjih pa je bilo veliko pozivov, da bi proti Šišku morala ukrepati policija in ga vsaj zaslišati, če ne celo aretirati. Zgodilo se je v četrtek več kot to: najprej hišna preiskava, zaslišanje in potem še pripor.

O tem, da bodo opravili preiskavo, ni odločila le policija.  Hišno preiskavo lahko na predlog tožilca odredi le sodnik. Tožilec se lahko čez odločitev o odpravi pripora tudi še pritoži.

Za zdaj torej kaže, da ni bilo državnega udara proti vladi, ki je pravzaprav tudi nimamo, ker je prejšnji šef vlade Miro Cerar odstopil, novemu Marjanu Šarcu pa po že davnih volitvah v začetku junija še ni uspelo dobiti ekipe ministrov. A postopki proti Šišku še niso končani. In, ko se bodo nadaljevali bomo morda že imeli vlado, proti kateri bi lahko izvedel ta državni udar.

Po velikemu medijskemu kravalu in nadvse ostrih opozorilih vršilcev dolžnosti vladajočih politikov, da jih na volitvah neuspešni kandidat Šiško ogroža “po partizansko” iz gozdov, zgodbe z državnim udarom še nekaj časa ne bo konec.

Po “partizansko” jih je Šiško ogrožal na moderniziran način: z video posnetki dogajanja na Facebooku.

Kaj je bilo v ozadju ravnanja Andreja Šiška, lahko še vedno odgovorite tudi v anketi:

Zakaj Andrej Šiško ustanavlja oboroženo stražo?

View Results

Loading ... Loading ...

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (6)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu