Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Za državljane Ukrajine bolj svobodno

(Last Updated On: 11/06/2017)

Ljubljana, 11.6.2017 – Slovenija je odpravila obvezne vizume za državljane Ukrajine, ki so imetniki veljavnih biometričnih potnih listov. Vizumi več niso potrebni za bivanje do 90 dni za poslovna ali turistična potovanja, so danes sporočili z notranjega ministrstva. Brez vizumov lahko državljani Ukrajine vstopajo na celotno schengensko območje Evropske unije.

Odprava vizumske obveznosti je priznanje Ukrajini za uspešno izpolnitev številnih reform, ki pomembno vplivajo na nadaljnje pridruževanje Ukrajine k pravnemu redu in vrednotam EU, so še sporočili iz notranjega ministrstva.

Na Krim težje

Slovenski državljani so v Ukrajino že doslej lahko prišli brez vizumov, jim pa zunanje ministrstvo odsvetuje vsa potovanja na okupirana območja Avtonomne republike Krim, Donecke oblasti in Luganske oblasti, ker slovenska konzularna služba tam ne more zagotoviti konzularne pomoči in zaščite.

Vstop na območje Avtonomne republike Krim je na podlagi ukrajinske zakonodaje možen samo preko določenih mejnih prehodov in s posebnim dovoljenjem ukrajinskih oblasti…

Več informacij o Ukrajini in težavah, ki jih lahko imate, je dostopno na spletni strani zunanjega ministrstva:

http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/evropa/ukrajina/

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa v letu 2019 deloma sofinancira ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov.
image_pdfimage_print
(Visited 196 times, 1 visits today)

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu