Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Dobri varuh Švarc Pipanove pred kriminalno združbo SD

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th februar 2024, 06:01 pop

Dominika Švarc Pipan še ni prestopila k Svobodi, da bi ostala pravosodna ministrica po tem, ko je njena stranka SD zahtevala, naj odstopi. Pa tudi premier Robert Golob še ni predlagal odstavitve, kar je od njega zahtevala SD. To težko stori, saj je to že predlagala SDS in Golob bi bil takoj v nenavadnem zavezništvu z Janezom Janšo. Skupaj bi predlagala razpravo parlamenta o ravnanju ministrice in odstavitev zaradi nesposobnosti, objektivne odgovornosti za podpis pogodbe in zlorabe oblasti za osebno okoriščanje vladajočih.

Kriminalna združba na oblasti

Švarc Pipanova se je na zahteve SD odzvala tako, da je na vso moč udarila po svoji stranki in njenem generalnem sekretarju Klemnu Žibertu, ki bi naj bil na vrhu organizirane kriminalne združbe, ki ji je podtaknila podpis pogodbe o nakupu razpadajoče stavbe za sodnike, ki je v sodstvu nočejo. Ministrica nam je razkrila še, da so ti zarotniki tudi nenadoma zamenjali telefone. Kar je zanjo kronski dokaz, da so krivi za njen podpis pod pogodbo o nakupu sanjske stavbe. Telefone so ob generalnem sekretarju SD Žibertu zamenjali še državni sekretar (in namestnik Švarc Pipanove), ki je tudi nekdanji šef računskega sodišča, Igor Šoltes, zdaj že nekdanji generalni sekretar ministrstva iz SD Uroš Gojkovič in vodja službe za investicije Simon Starček, za katerega nas številni mediji že od začetka afere prepričujejo, da je pomemben član SDS, ki je stavbo kupoval tako rekoč za Janeza Janšo, ta pa iz ozadja še kar vodi vlado Roberta Goloba.

Starček je bil član SDS. Do leta 2017. Janša ni več šef vlade od leta 2022.

Premier Robert Golob je po zahtevi SD, da jo mora odstaviti in udarcu pravosodne ministrice čez svojo stranko, Švarc Pipanovi odredil policijsko varstvo, kar je pokazalo, da so odnosi s SD Tanje Fajon skrajno napeti in nevarni.

Tanja Fajon in Robert Golob Foto: KPV

To je prvič v zgodovini države in najbrž tudi zahodnih demokracij, da je premier policiji odredil stalno varovanje ministra pred njegovo politično stranko. Da pa to varovanje ne bo preprosto, se je pokazalo, ker je v Tarči Erike Žnidaršič, v kateri je Švarc Pipanova ta teden udarjala po lastni stranki kot kriminalni združbi, ki hitro menjuje telefone, da bi prikrila sledi, SD zastopal nekdanji šef kriminalistov Aleksander Jevšek, ki že dolgo ni zamenjal telefona. SD je infiltrirana povsod. Tudi v vrh policije. Ni čudno, da ima Golob za varovanje samega sebe posebne zasebne vladne policiste, ki jih, kot je ta teden razkril časopis Dnevnik, posebej velikodušno plačuje. Iz državnega proračuna, seveda.

Pomembno pa je še, kdo je bil za obsežno medijsko propagando, da so za nakup razpadajoče stavbe z denarjem iz državnih rezerv krivi le nižji državni uradniki in to predvsem tisti iz opozicijske SDS. Ni težko uganiti, kdo ima tak vpliv, da lahko sistematično širi tak spin preko Necenzuriranih, POPTV, Mladine, depolitizirane RTVS… Po potrebi pa še preko Siol.net. Tak vpliv ima novinarka Necenzuriranih in generalna sekretarka Svobode Vesna Vuković, če to dela v imenu šefa stranke Svoboda in predsednika vlade Goloba. Kako je na ta način sredi tega tedna za interese Svobode poskušal vplivati na ljudi TVS, ki jo po politični čistki celotnega vrha RTVS vodi podpisnica peticije 571 aktivistov proti Janezu Janši Polona Fijavž, sem opisal tu:

Težava vladajočih je, da spini proti SDS in deloma SD, ki jih je začel portal Vesne Vuković Necenzurirano, ni uspešen kljub podrejenosti večine medijev vladajočim. Ljudje ne verjamejo. Stavbo je, kot smo lahko opazili, pomagala Golobu prodajati celo nekdanja soproga enega največjih borcev proti Janši v zgodovini te države Gorana Klemenčiča Nina Zidar. Klemenčič je bil pred Dominiko Švarc Pipan tudi pravosodni minister. Vse je v družinah. Svetnica Švarc Pipanova pa se je s tem “biznisom” pred novim letom tako pohvalila:

Ko Vesni in drugim iz 571 ne uspe

Da ljudje ob nakupu sanjske sodne stavbi niso nasedli manipulaciji, da so vse krivi uradniki, katere namen je bil odvrniti pozornost od tistih, ki so pred novim letom res odločili o prerazporejanju denarja iz državnih rezerv za hiter nakup, to so bili ministrica Dominika Švarc Pipan, finančni minister Klemen Boštjančič in premier Robert Golob, je pokazal tudi rezultat ankete med bralci Spletnega časopisa, ki ni znanstvena raziskava javnega mnenja. Rezultat je pa vseeno zgovoren. Manipuliranje medijev novinarke Necenzurirano in generalne sekretarke Svobode Vesne Vuković se ni prijelo. Več bralcev je odgovorilo celo, da je šlo za vplive iz tujine. Saj veste, kozmični dež, CIA, Mosad, Putin in vse to.

Je pa možno, da je spinu Vukovićeve verjela večina bralcev Necenzurirano in Mladine. A teh ni veliko.

Podobno presenetljivo kot to, da ljudstvo ni nasedlo, je bilo, da je Erika Žnidaršič v Tarčo o tem, kako Švarc Pipanova ne bo odstopila, povabila tudi predstavnike opozicijske SDS, ki so zahtevali razpravo o delu in odstavitev ministrice v parlamentu. V času prejšnje vlade so bili v Tarčah opozicijski predstavniki praviloma v večini. Zdaj je dosežek, če vidimo koga iz opozicije. Bolj pogosto iz NSi. Žnidaršičeva je opozorila, da so tokrat vsaj predstavnika največje opozicijske stranke povabili, a so sodelovanje iz SDS zavrnili.

Vladni pravnik Janez Pogorelec, ki ob strankah z leve in 571 aktivističnih urednikih in novinarjih slovi kot glavni borec NSi proti šefu SDS, je novinarje poskušal spodbuditi, da bi mu pojasnili, zakaj so iz SDS odpovedali udeležbo. Odgovorila mu je vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec:

V ozadju dogajanje pa je vse večja nervoza Roberta Goloba in Vesne Vuković (tudi podpisnice peticije 571 novinarskih aktivistov) pred evropskimi volitvami, ki se naglo bližajo, ker vse raziskave javnega mnenja kažejo, da Svoboda dramatično izgublja podporo med ljudmi, edina vladna stranka, ki se v tem času nekoliko krepi, pa je SD, ki lahko Svobodo že v kratkem dohiti in prehiti.

To nekoliko pojasni tudi, zakaj zadnje tedne v medijih poslušamo sporočila o SD kot leglu korupcije glavnega Golobovega svetovalca za področje zdravstva Erika Breclja. Indic o tej korupciji pa je med drugim, da bi naj na onkologiji, kjer Brecelj dela, nameravala SD zaposliti znamenitega voditelja peticije 571 novinarskih aktivistov proti Janši Blaža Zgago. Zgago je po volitvah na zaupanje zaposlila Dominika Švarc Pipan. Svetnica. Očitno na ministrstvu ni poskrbel za red. Bi pa na onkologiji.

Ta teden je Golobu in Vukovićevi, če jim je doslej propadel Zgaga na onkologiji, uspelo nagraditi vsaj enega od znamenitih podpisnikov 571. Posebno oddajo na TVS je dobil novinar in nadzornik leve Mladine Marcel Stefančič, ki nas bo poslej že spet tedensko osrečeval s propagando za vladajoče iz TVS. Da bomo še bolj vedeli, kdo je kriminalna združba, kje leglo korupcije in kdo ima v medijih monopol in je zaradi tega lahko dvoživka.

S tem, da Dominiko Švarc Pipan pred SD ščiti s policijskim varstvom in zahteva podrobnejša pojasnila Fajonove o očitkih SD kot organizirani kriminalni združbe, Golob ravna politično pragmatično in celo racionalno. Čeprav bi se kot šef moral vprašati, kaj je njegova ministrica počela v preteklosti, da so se na njenem ministrstvu dogajale tako strahove nepravilnosti, opazila pa jih je šele, ko je bila ogrožena njena zadnjica in zadnjica celega vrha vlade. Tudi Goloba.

Mu pa to, da zdaj nekoliko potolče še SD, le koristi, ker ta stranka zaradi Švarc Pipanove zanesljivo ne bo izstopila iz vlade, pa čeprav vladi razen vsesplošnih stavk, ki jih je Golob sprožil z neumnimi obljubami in razen številnih afer zapravljanja javnega denarja za prijatelje, pri vladanju skoraj nič ne gre od rok.

Jim pa gre dobro to razdeljevanje javnega denarja, podrejanje policije, medijev in kar je tega. Slaba plat je, če se preveč razve.

A slasti vladanja so velike in tem sladkostim se nihče ne bo odpovedal zaradi tega, ker občasno zaboli, in zaradi tega, ker manipulacije in laži združenja 571 vse manj pometejo pod preprogo. Vsaj ne do volitev.

Že evropske bodo veliko pokazale.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu