Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Še eno posilstvo: tokrat sta silo storila dva Maročana

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd november 2023, 05:52 pop

Migrant iz Maroka je danes poskusil posiliti žensko v Ljubljani, drug pa je pri tem pomagal, so mi potrdili iz policije, ko sem preverjal neuradne informacije o ponovnem migrantskem posilstvu v Ljubljani. O posilstvih javnosti policija že dalj časa več ne obvešča, podobno praviloma tudi ne o kaznivih dejanjih migrantov. Odgovorijo pa na vprašanja, če novinarji neuradno izvemo. Pred dvema tednoma so mi na podoben način potrdili, da so štirje migranti posilili mladenko v bližini železniške postaje v Ljubljani. Informacije o posilstvu danes in to, da so osumljena prijeli, so iz policije potrdili tako:

“Danes, nekaj po 7. uri, smo bili obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost, kjer je na območju Tabora v Ljubljani neznana oseba na eni izmed zelenic na tleh zadrževala žensko, osumljenec pa je nato v družbi s še eno osebo zbežal s kraja. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so takoj pričeli z intenzivnim zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in aktivnostmi za prijetje osumljenca. Na podlagi podanega opisa so v bližini prijeli 26 letnega državljana Maroka, ki mu je bila zaradi suma storitve kaznivega dejanja iz poglavja zoper spolno nedotakljivost odvzeta prostost. Prav tako je bila odvzeta prostost 23 letnemu državljanu Maroka, ki se ga sumi pomoči pri dejanju. Podrobnosti o kaznivem dejanju zaradi preprečitve ponovne viktimizacije žrtve in interesa preiskave, ki še intenzivno poteka, ne moremo pojasnjevati. O vseh okoliščinah in ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.”

V zadnjem času so različni mediji razkrili celo serijo posilstev, ki so posledica velikega števila tujcev, ki so v državo prišli iz oddaljenih in praviloma kulturno precej drugačnih držav na nezakonit način.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu