Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Nekdanji podpredsednik Zares in poslanec Kek se vrača na TVS

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 4th september 2023, 12:59 pop

Na TVS se vrača Franci Kek, v nedeljo, 17. 9. 2023, bo na prvem programu spet rubrika Skrita kamera, ki jo bo za gledalce vsako nedeljo pripravljal nekdanji poslanec, so danes sporočili iz RTV Slovenija. Vrnitev Keka, ki je zaslovel kot organizator prireditve Rock Otočec, bil pa je tudi odličen košarkaš, a tudi predsednik stranke Aktivna Slovenija, podpredsednik stranke Zares, ki jo je vodil Gregor Golobič in poslanec stranke Zares v državnem zboru še ni posledica depolitizacije RTVS, ki jo izvajala vlada Roberta Goloba.

Zeleno luč, da lahko Kek, ki se je v preteklosti z novinarstvom že ukvarjal, spet dela za TVS, je dal še prejšnji direktor Uroš Urbanija, ki ga je vladna koalicija Svobode, SD in Levice odstavila s spremembo zakona, novi svet TVS pa še dodatno predčasno odstavil, da bi pridobili vpliv na vodenje uredništva televizije.

Za začasnega vršilca dolžnosti direktorja televizije so svetniki, ki so si jih določili vladajoči poslanci, izbrali Andraža Pöschl, ki je skoraj takoj po imenovanju prepovedal prenos protestov, ki jih proti vladi ta teden organizira Pavel Rupar. Pričakovati pa je, da bo v kratkem poskušal odstaviti odgovorno urednico TVS Jadranko Rebernik, da bi tudi sicer pridobili vpliv na program.

Kako burni so pritiski na TVS kaže informacija, da so pooblaščenko proti mobingu morali odpeljati na urgenco. In to z rešilcem.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu