Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

TI: Bi rad podzemno ali korupcijo?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 1st april 2017, 12:14 dop

Obratovati je začela podzemna železnica v Ljubljani s tremi progami.  Ljubljana je v zadnjih letih povsem skrito očem širše javnosti gradila podzemno železnico.

Na posnetku si lahko ogledate odzive nekaterih mimoidočih Ljubljančanov na novo ljubljansko podzemno železnico pri postajališču Kino Šiška:

Prav neverjetno je, kako je mestnim oblastem tako dolgo uspelo obdržati tako veliko skrivnost in zgraditi tako pomemben projekt brez vznemirjanja ustaljenega ritma življenja v mestu.

Podzemna železnica ima tri proge, ki potekajo med Mednim in Zalogom, med Črnučami in Brezovico ter med središčem Ljubljane in Škofljico, ima skupno kar 29 postajališč, vse proge pa se stikajo v glavnem postajališču podzemne železnice Kolodvor v središču Ljubljane.

Za začetek brezplačno in z Magnificom

Podzemna železnica bo obratovala vse dni v tednu od 5. ure do polnoči, ob koncih tedna pa celo nepretrgoma. V naslednjih letih bodo zgrajene dodatne proge, tako da bo sistem podzemne železnice po dokončanju na hiter in učinkovit način povezoval vse pomembnejše ljubljanske soseske.

Ob tem ne gre prezreti tudi zanimive novice, da so med gradnjo ljubljanske podzemne železnice arheologi naleteli na dragoceno najdbo emonske tržnice, najdeni predmeti pa bodo razstavljeni v vitrinah postajališč podzemne železnice.

Vzoru Ljubljane bo sledil tudi Maribor, ki bo podzemno železnico dobil predvidoma do leta 2025, še pred tem pa naj bi bila vzpostavljena tudi turistična proga podzemne železnice med Koprom in Portorožem.

Ves april je vožnja s podzemno železnico v Ljubljani brezplačna, saj želijo mestne oblasti to novo pridobitev sodobnega mestnega prevoznega sistema približati čim širšemu krogu ljudi. Znan ljubljanski glasbenik Magnifico pa bo to soboto igral na osrednjem postajališču ljubljanske podzemne železnice Kolodvor.

Pojasnilo: Te informacije so danes, 1.aprila, objavljene, ker podpiram trud organizacije Transparency International Slovenia (TI), ko se ta zavzema za transparentnost delovanja oblasti.

 

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu