Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

TI: Bi rad podzemno ali korupcijo?

(Last Updated On: 01/04/2017)
image_pdfimage_print

Obratovati je začela podzemna železnica v Ljubljani s tremi progami.  Ljubljana je v zadnjih letih povsem skrito očem širše javnosti gradila podzemno železnico.

Na posnetku si lahko ogledate odzive nekaterih mimoidočih Ljubljančanov na novo ljubljansko podzemno železnico pri postajališču Kino Šiška:

Prav neverjetno je, kako je mestnim oblastem tako dolgo uspelo obdržati tako veliko skrivnost in zgraditi tako pomemben projekt brez vznemirjanja ustaljenega ritma življenja v mestu.

Podzemna železnica ima tri proge, ki potekajo med Mednim in Zalogom, med Črnučami in Brezovico ter med središčem Ljubljane in Škofljico, ima skupno kar 29 postajališč, vse proge pa se stikajo v glavnem postajališču podzemne železnice Kolodvor v središču Ljubljane.

Za začetek brezplačno in z Magnificom

Podzemna železnica bo obratovala vse dni v tednu od 5. ure do polnoči, ob koncih tedna pa celo nepretrgoma. V naslednjih letih bodo zgrajene dodatne proge, tako da bo sistem podzemne železnice po dokončanju na hiter in učinkovit način povezoval vse pomembnejše ljubljanske soseske.

Ob tem ne gre prezreti tudi zanimive novice, da so med gradnjo ljubljanske podzemne železnice arheologi naleteli na dragoceno najdbo emonske tržnice, najdeni predmeti pa bodo razstavljeni v vitrinah postajališč podzemne železnice.

Vzoru Ljubljane bo sledil tudi Maribor, ki bo podzemno železnico dobil predvidoma do leta 2025, še pred tem pa naj bi bila vzpostavljena tudi turistična proga podzemne železnice med Koprom in Portorožem.

Ves april je vožnja s podzemno železnico v Ljubljani brezplačna, saj želijo mestne oblasti to novo pridobitev sodobnega mestnega prevoznega sistema približati čim širšemu krogu ljudi. Znan ljubljanski glasbenik Magnifico pa bo to soboto igral na osrednjem postajališču ljubljanske podzemne železnice Kolodvor.

Pojasnilo: Te informacije so danes, 1.aprila, objavljene, ker podpiram trud organizacije Transparency International Slovenia (TI), ko se ta zavzema za transparentnost delovanja oblasti.

 

 

(Visited 8 times, 1 visits today)
One Comment

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: