Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Država z 250 evri globe za »nesramno vedenje« do Urške Klakočar Zupančič

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th maj 2023, 03:54 pop

Zaradi izjav v televizijski oddaji Faktor o predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič je policija Romanu Vodebu izrekla globo 250 evrov, ker bi naj kršil zakon o varstvu javnega reda in miru in sicer prvi odstavek šestega člena, ki pravi:


(nasilno in drzno vedenje)
(1) Kdor izziva ali koga spodbuja k pretepu ali se vede na drzen, nasilen, nesramen, žaljiv ali podoben način ali koga zasleduje in s takšnim vedenjem pri njem povzroči občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti ali strahu, se kaznuje z globo od 60.000 do 120.000 tolarjev.

Vodeb je ocenil, da gre pri postopku proti njemu in globi za taktika zastraševanja in napovedal pritožbo. Vodebu so globo iz policije poslali, ker bi se naj do Urške Klakočar Zupančič vedel na nesramen in žaljiv način in pri njej spodbudil občutek ponižanosti in prizadetosti, ko je ocenjeval njeno nastopanje in delo kot komentator na televiziji. To bi naj zagrešil z več izjavami in ocenami, med drugim, da je “kot tista podivjana kobila, ki je ne moreš osedlati, ker tolk rita, da je noben jezdec ne ukroti” in “ženska, ki se takole lepotiči, oziroma narcisistično izpostavlja, buhti od pohote, ona se tam nastavlja, kot seksualni objekt…

Oblastna hipokrizija: Levim politkolesarjem bi za prekrške med epidemijo Covida vračali globe in jim dodeljevali celo odškodnine, drugim pa jih izrekajo, ker so menda na televiziji preveč kritični do Urške Klakočar Zupančič.

Celotna odločba o prekršku, ki je po dostopnih podatkih prva takšna za nastope v medijih, ko tam ocenjuje najpomembnejše politike v državi, je takšna:

Vodeb je napovedal, da se bo čez globo pritožil. Postopek, ki ga je Urška Klakočar Zupančič sprožila proti njemu, je že pred časom komentiral tako:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (9)

https-spletnicasopis-eu