Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Golobov Miloš Milović mora v zapor

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 24th junij 2023, 08:55 dop

Brezplačni svetovalec našega premieru Roberta Goloba in zaupnik župana Ljubljane Zorana Jankovića Miloš Njegoslav Milović mora v zapor, ker je pravnomočno obsojen danes poroča po še neuradnih informacijah iz vrhovnega sodišča portal N1. Zaradi goljufije s fiktivnim poslom, s katerim so iz državnih železnic črpali denar, je bil obsojen že na višjem sodišču, zdaj pa je po pritožbi na leto in pol zapora obsojen še na vrhovnem. Primer je posebej zanimiv, ker je Milović lani hodil na sestanke s šefi policije in notranjega ministrstva in jim “svetoval”, kako morajo spremeniti način varovanja šefa vlade, kar je povzročilo precej čudenja. Posamezniki, ki jih policija preganja, praviloma ne svetujejo šefom policije. Povezano je bilo tudi s poznejšim odstopom notranje ministrice Tatjane Bobnar.

V sodnem postopku se je Milović znašel, ker so državne železnice za dela, ki jih ni bilo, plačale 330.000 evrov, za goljufanje državnih železnic pa je bil že obsojen na višjem sodišču, a se je pritožil še na vrhovno sodišče. Sodni spor je izjemno eksploziven, ker so vpletene zelo znane javne osebnosti. V začetku leta 2021 je, ko se je branil na sodišču, zapisal, kako je za plačilom za delo, ki ga ni bilo, zaradi česar je v kazenskem postopku, tih dogovor, da bodo na ta način poplačane usluge odvetniku Aleksandru Čeferinu, ki je pozneje postal šef evropske nogometne zveze, da gre za plačila Čeferinu bi naj vedela tudi Nada Drobne Popovič, ki je bila takrat finančnica na železnicah, danes pa je šefica Petrola. Milović pa naj bi bil žrtev tega “ozadja”. Trdil je, da so Nada Drobne Popovič, Aleksander Čeferin in drugi ponarejali poslovno dokumentacijo, kar je kaznivo dejanje. Goljufija po domače. To je Milovič v ponovnem sojenju, ki se pozneje na višjem sodišču ni izšlo v njegov prid, trdil tako:

Vsi, ki jih omenja, so zanikali, da bi se dogajalo, kar trdi Milović. Če bi bilo res, bi to zanje pomenilo resne težave. Šefica Petrola Nada Drobne Popovič bi letela z vrha največjega prodajalca naftnih derivatov, Aleksander Čeferin z vrha UEFE. Goljufi ne morejo biti na pomembnih funkcijah. Miloviča je nižje sodišče dvakrat oprostilo, a je te sodbe višje sodišče obakrat razveljavilo, in Milovića v drugo samo obsodilo. A se je pritožil na vrhovno sodišče. Celotno zaključno besedo, kjer govori o fiktivnem poslu za poplačilo Aleksandra Čeferina, lahko preberete tukaj: Zaključna beseda obtoženca Miloša Njegoslava Milovića. Zgodbo o tem smo aprila lani s še več podrobnosti, tudi z odzivi prizadetih, objavili na Siol.net.

Novinar Klemen Košak je za N1 zdaj o razpletu na vrhovnem sodišču zapisal:

“Na vrhovnem sodišču so nam potrdili, da so odločitev sprejeli, a njene vsebine niso želeli razkriti. Sta pa nam specializirano državno tožilstvo in Milovićev odvetnik Miha Šošič sporočila, da je vrhovno sodišče potrdilo obsodilno sodbo višjega sodišča iz novembra 2021. Vrhovni sodniki so torej zavrnili Milovičevo pritožbo, so pa pri tem za pol leta znižali zaporno kazen, in sicer iz dveh let na leto in pol. Poleg tega bo moral Milović plačati še 15.000 evrov globe.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu