Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Danijel Bešič Loredan v dveh dodatnih službah, tudi v “svojem” zavodu

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 24th februar 2023, 09:26 dop

Ministri vlade Roberta Goloba ob delu manj dodatno garajo drugod kot so ministri padle vlade Marjana Šarca. V času Šarčeve vlade je dodatno delo pritegnilo veliko pozornost po samomoru, ki ga je storil uslužbenec ministrstva za kulturo, ki je tedanjega ministra Dejana Prešička z inštrumenti redno vozil v dodatno službo.

Prešiček je sčasoma odstopil zaradi škandala. V tisti vladi je dodatno delalo pet ministrov, v tokratni so takšni štirje ministri. Je pa med ministri vlade Roberta Goloba nekoliko poseben minister za zdravje Danijel Bešič Loredan (GS), ki ob ministrskem delu lahko dodatno gara pri kar dveh zasebnih delodajalcih: v Kirurgiji Bitenc v Ljubljani in še v Zasebnem zdravstvenem zavodu Medicinski center Šalara v Kopru. Minister Bešič Loredan je ustanovitelj tega zasebnega Zavoda in ga je do prevzema ministrske funkcije tudi vodil s Simonom Stoparjem. V šali bi lahko rekli, da je minister dodatno zaposlen v lastnem podjetju. No, zdravstvenem zavodu. Zdravnike je težko dobiti. Primanjkuje jih. Sploh dobrih. Pri vsakem od dveh “delodajalcev” sme delati do štiri ure na teden, so mu dovolili v vladi sredi avgusta. Sklep komisije je bil takšen:

Da je minister ustanovitelj Zavoda, v katerem dodatno dela, aplikacija Erar KPK pokaže tako:

Da je ta Zavod do prevzema ministrske funkcije tudi vodil, pa tako:

Med strankami statistično gledano izven vlade najbolj svoje sposobnosti dokazujejo ministri iz vrst Levice, ki imajo le dva ministra. Ob ministru za delo Luki Mesecu imajo še ministrico za kulturo Asto Vrečko, ki ima dovoljenje za dodatno delo. Pred štirimi leti je bilo takšne razmerje značilno za DeSUS.

V vladi Marjana Šarca pa Levica ni imela ministrov, ki bi lahko dodatno delali, ker so bili koalicijski partner vlade iz opozicije. So se pa močno trudili garati izven parlamenta kot poslanci.

Kljub majhnosti poslanske skupine so pred štirimi leti poslanci Levice vložili največ predlogov za dodatno delo med vsemi.

Ob Bešič Loredanu imajo dovoljenja za dodatno delo še minister za izobraževanje Igor Papič (GS) na Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, ministrica za kulturo Asta Vrečko (Levica) na Filozofski fakulteti v Ljubljani in ministrica brez resorja (listnice) Emilija Stojmenova Duh (GS) na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Plač v vladi ministrom to, da občasno manjkajo in delajo drugje, ne zniža. Prihodke jim poveča. Največ pridnih je iz Gibanja svoboda, ki ima tudi daleč največ ministrov, kar enajst. Z lahkoto tudi brez premiera Goloba preglasujejo oba koalicijska partnerja.

resorime ministrastrankaDODATNO DELO
FinanceKlemen BoštjančičGSNE
Notranje zadeveTatjana BobnarGSNE
Zunanje zadeveTanja FajonSDNE
ObrambaMarjan ŠarecGSNE
PravosodjeDominika Švarc PipanSDNE
Javna upravaSanja Ajanović HovnikGSNE
ZdravjeDanijel Bešič LoredanGSDA
Okolje in prostorUroš BrežanGSNE
IzobraževanjeIgor PapičGSDA
Gospodarski razvojMatjaž HanSDNE
KulturaAsta VrečkoLevicaDA
KmetijstvoIrena ŠinkoGSNE
DeloLuka MesecLevicaNE
InfrastrukturaBojan KumerGSNE
brez resorjaEmilija Stojmenova DuhGSDA
brez resorjaAleksander JevšekSDNE
brez resorjaMatej ArčonGSNE
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (10)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu