Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Butalske zgodbe in Corona

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd januar 2021, 11:02 dop

V Butalah se je od spomladi veliko zgodilo. Zajček je obupal in vrgel puško v koruzo ter odstopil. Predvideval je, da bodo nove volitve na katerih bo zmagal. A sta ga dve koalicijski stranki pustili na cedilu in odšli k dejanskemu zmagovalcu zadnjih volitev panterju. Le ta je sestavil novo butalsko vlado in se že na začetku spopadel z veliko Corona Covid 19 krizo.

Ko se pojavi “žvižgač”

Glede na to, da so bila skladišča skoraj prazna, so panter in njegovi naročili številno zaščitno opremo : maske, ventilatorje in zaščitna oblačila. Naročili so, kjer so mogli. Razmere na trgu so bile nevzdržne, kdor je prej prišel in plačal, je dobil zaščitno opremo. Marsikaj se je moralo preplačati, če si želel imeti. Na butalski televiziji so prikazali oddajo, v kateri je nek »žvižgač« obtožila butalskega ministra za gospodarstvo, da so nenadzorovano in predrago kupovali zaščitno opremo.

Zdravko Počivalšek na kongresu, ko je bil izvoljen za predsednika, ob njem Marjan Šarec in Miro Cerar Foto P.J.

Proti butalskemu ministru za gospodarstvo je bila vložena interpelacija, ki jo je dobro prestal in ostal minister. Je pa ob tem tudi povedal, da je pogodbe o nabavi zaščitne opreme podpisoval tudi ta »žvižgač«.
Novi panterjevi vladi že mesece mečejo pod noge polena in jo številni mediji ves čas kritizirajo. Nič ni prav, kar ta vlada naredi, četudi se trudi v dobrobit državljanov Butal. Zajček se sedaj stalno oglaša in kritizira, ko pa je imel vajeti v rokah, je bilo njegovo delovanje medlo. Seveda je bil pred leti v službi na butalski televiziji, zato kar naprej snemajo njegove izjave. Po drugi strani pa panterja na butalski TV pokažejo le, če morajo in je to potrebno.

Pa še opozicijski kolesarji…


Četudi je ministrica za kmetijstvo dobro delala, se je naivno zapletla v afero, zaradi katere je morala odstopiti. Odstopila je tudi iz stranke.

Aleksandra Pivec Foto: P.J.


Opozicija z ježkom, lisičko in tigrico počenja vse mogoče, da bi vrgla panterjevo vlado. Panter ima kar močne živce, da vse to prenaša.
Potem so tu še kolesarji s kulturniki, ki se vozijo ob petkih po središču Butal in želijo, da panterjeva vlada odstopi. Glede na to, da so množična zbiranja prepovedana, bi se lahko ti ljudje preko njihovih poslancev pritožili v parlamentu, če so jim kršene njihove pravice. Vlade se vsaj v srednji Evropi ne odstranijo na ulici. Za to je pristojen parlament.

Četudi se je spomladanski val pandemije v Butalah konec maja zajezil, je sedaj v jesen virus udaril s polno močjo po Butalah in večini evropskih držav in tudi drugod.
Povsod po Evropi želijo zaustaviti in zajeziti širjenje tega virusa, žal zaenkrat to še ne uspeva, oziroma moramo počakati do 14 dni, da bomo videli rezultate.

V številnih evropskih državah in tudi v Butalah sprejemajo vedno nove ukrepe, ki seveda niso priljubljeni. Po nekaterih državah tudi množično protestirajo proti Corona ukrepom. V nekaterih državah so uvedli policijsko uro. Radi bi preprečili ponoven lockdown.

Upajmo, da bo tudi Butalcem uspelo ta virus čim prej zajeziti.

Dušan Čegovnik, Essen.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu