Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Vzkliki “Ubi Janšo”, ki so vam jih mediji skrili

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 13th marec 2022, 10:42 dop

O vpitjih “Ubi Janšo” na protestih koalicije sovraštva proti Janezu Janši pred sedeži strank SMC in DeSUS v velikih medijih danes skoraj ni bilo poročil, čeprav je šlo za skrajno škandalozen dogodek. Povsem neverjetno in za državo sramotno dogajanje.

Novinarji na takšnih prireditvah niso za to, da bi tam delali propagandno za protestnike. Če pride do ekscesnih dogodkov, so o tem javnost dolžni obvestiti. Pazite: Sredi Ljubljane so protestniki pozivali k umoru zmagovalca zadnjih parlamentarnih volitev Janeza Janše (SDS), ki ravno sestavlja vlado, vsi veliki mediji pa so to večinoma “spregledali”.

Posnetek, ki ga je na twiterju objavil novinar Nove24TV Luka Svetina, na katerem se vidi, da je bilo vsaj nekaj protestnikom tudi nelagodno, je takšen:

Svetina, ki je bil tam, je, ko sem ga vprašal, kako je bilo, povedal, da je to počela manjša skupina, nekaj protestnikov je glasno vpilo in kar precej drugih protestnikov se je odzvalo z zgroženostjo in tudi z vzkliki, naj nehajo s temi pozivi. Odzvali so se tudi z žvižgi, ki so zavračali te pozive. Namreč pozive: “Ubi Janšo.”

V anketi lahko odgovorite, kaj je po vašem mnenju razlog, da večinoma mediji o pozivih k umoru Janše niso nič poročali:

Zakaj mediji niso poročali o pozivih k umoru janeza Janše na protestih v Ljubljani

View Results

Loading ... Loading ...

Pozive na te proteste je čez teden objavil tednik Mladina, udeležilo pa se jih je tudi nekaj politikov, denimo Miha Kordiš iz Levice.

Protesti so bili nadaljevanje številnih medijskih in političnih pritiskov zadnje tedne proti zamenjavi oblasti, o čisto zadnjih večjih je ta teden poročal časopis Delo, ki je trdil, da so iz Šarčeve LMŠ več kot pet poslancev SMC posebej povabili, naj se jim pridružijo, povedali so jim, da od njih ne pričakujejo včlanitve v LMŠ, ampak naj le kandidirajo na listi LMŠ.

A zdi se, da jim je “akcija” nakupov poslancev spodletela in so zdaj z leve uporabili ostrejše metode.

Na zborovanju je bil razobešen tudi znameniti napis “Smrt janšizmu”, ki ga že leta naokrog prenaša vstajnik, ki je ljubitelj rdeče zvezde Igor Bricelj, menda nekdanji policisti v pokoju, ki je sodeloval že pri levičarskih protestih za odprte meje v Ljubljani in ki se mu je uspelo z napisom “Smrt janšizmu” pretihotapiti celo v stavbo javne RTV med protesti novinarjev na seji programskega sveta, ko je nekdanji šef programskega sveta Mitja Štular nameraval dopustiti razpravo o delu Mojce Pašek in Evgenije Carl, zaradi katerega ju je Janez Janša ozmerjal za “prostitutki”.

Več o tem lahko preberete tukaj:

GROŽNJE NOVINARJU MOŽINI: PO SMRTI FAŠIZMU IZ SD PRED TV ŠE SMRT JANŠIZMU

Proteste koalicije sovraštva je treba razumeti v kontekstu zgodb, ki jih levičarski propagandisti, mediji in novinarji že leta širijo o Janši, ko pišejo o hudih sumih vsega mogočega, nikoli pa nič ne dokažejo. Takšno ravnanje nima povezave z novinarstvom, gre za umazano politično propagando.

Ustavni sodnik Rok Čeferin je enega od takšnih novinarskih dosežkov, ki ga je v Delu na naslovnici o aferi Patria nekoč podpisal novinar Dejan Karba, januarja letos opisal tako: “Novinar je v svojem članku zapisal (1) žaljivo in (2) neresnično obtožbo na račun politične stranke, pri čemer se je, in to je v obravnavanem primeru bistveno, (3) zavedal, da ta obtožba ni resnična.”

Karba je danes zaposlen v vladi v okviru kvote SD. Tudi tedanji urednik Dela Darijan Košir je bil pozneje nekaj časa zaposlen na vladi, ko šef UKOM vlade SD, ki jo je vodil Borut Pahor. Danes je urednik na Dnevniku.

Novost je bila pred zdajšnjim dogajanjem, da je propagandno vojno z očitnimi neresničnimi manipulacijami sprožil kar premier v odstopu Marjan Šarec (LMŠ), ki je SDS očital skrajno radikalno, celo fašistični usmeritev. V enem od sporočil, ki jih je objavil na spletnem omrežju, je o SDS zapisal vprašanje: “Kako bo v Evropi pojasnjevala svoj odnos do polpretekle zgodovine. Tam je namreč jasno, kdo je bil del protifašistične koalicije”. 

Vprašanje je bilo očitna propagandna manipulacija, ki temelji na neresnici. Karba slog. SDS na ravni EU nima težav z odnosom do preteklosti in v EU jo v celoti sprejemajo kot normalno stranko.  Težave ima naša levica z odnosom do časov socializma. Janša pa je celo že vodil EU, ko je bil prvič predsednik vlade.

Mediji in protesti potem to odsevajo. Vse do “Ubi Janšo”.

Več o tem, kako se tudi sicer državne institucije zlorabljajo za načrtne diskreditacije, lahko preberete v članku:

KLEMENČIČ IN STARE O “UBIJANJU” KANGLERJA, KO JANŠA PREVZEMA OBLAST

Več o tem si lahko preberete v povezanem članku o propagandnem ravnanju medijev in komentarju, ki opisuje razloge, ki so za tem:

ŠAREC IN CIRMAN PRI SDS PO POTI KARBE IN DELA

PADAJOČI MEDIJSKI ŠARCI OB VZPONU JANŠE

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (5)

Disqus Comments (16)

https-spletnicasopis-eu