Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Damijeva odstopila iz EU liste LMŠ

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 15/04/2019)

Z obvestilom, da odstopa iz kandidatne liste LMŠ, na kateri je bila na tretjem mestu, je danes presenetila Katja Damij. V stranki so mi potrdili, da so ob kandidatko. Po napovedi kandidature je o Damijevi kritično poročal Pozareport, ki je trdil, da bi naj bila njena podjetja med blokiranimi neplačniki davkov, da je močno zadolžena, primerjal jo je s Petrom Vilfanom. Članek lahko preberete tukaj.

Najprej je počilo pri Jelinčiču

Na posnetku levo ob premieru Marjanu Šarcu je Damijeva:

Katja Damij (levo) in Marjan Šarec na predstavitvi liste kandidatov LMŠ Foto: Peter Jančič

LMŠ je na svoji spletni strani objavili informacijo, da bo na listi namesto Damijeve podpredsednica DZ Tina Heferle. To letos ni prvi tak primer. Že prej je počilo v SNS Zmaga Jelinčiča, ker je Jelinčič na vrh liste uvrstil sebe in ne Gregorja Preaca, ki ga je kot nosilca najprej napovedoval. Preaca na listi SNS ne bo, napoveduje pa te novinar in popotnik, da bo Jelinčiča tožil zaradi žalitev.

Damijeva lani ni bila magnet za volivce

Damijeva je bila lani kandidatka stranke LMŠ za poslanko v enoti Ljubljana Bežigrad. V okraju Bežigrad II je s 11,25 dosegla najnižji delež med vsemi kandidati LMŠ v tej enoti. Najvišjega je v okraju Domžale I. dosegla Heferlejeva s 25,38. Po raziskavah javnega mnenja, na katere se sicer ni zanesti, bi LMŠ lahko na EU volitvah dobila več sedežev in je mogoča tudi izvolitev Heferlejeve v EU parlament. V tem primeru bo njen sedež v DZ ponujen Dušanu Hauptmanu, ki ga je v okraju Litija volilo 17,54 odstotka volivcev.

Da ne bo kandidatka LMŠ je Damijeva na svojem FB profilu pred uro sporočila tako:

Iz LMŠ pa so se odzvali tako: “Katja Damij, ki je s svojim dosedanjim delom in doprinosom veliko pripomogla k izgradnji stranke, ostaja močan del ekipe LMŠ.” O Damijeve so, ko so predstavljali listo iz LMŠ zapisali:

“Katja Damij je magistrica informacijsko-upravljavskih znanosti, univerzitetna diplomirana inženirka računalništva in informatike. Je finančna svetovalka, predavateljica, direktorica družinskega podjetja, sodeluje v številnih fintech projektih.”

Ker lista kandidatov uradno še ni vložena pri državni volilni komisiji, je zamenjavo še mogoče izvesti brez večjih težav. Kako je premier Marjan Šarec odgovarjal na vprašanja novinarjev, ki jim je bila večina kandidatov neznana, tudi Damijeva, si lahko ogledate na video posnetku:

Predsednik LMŠ Marjan Šarec odgovarja na vprašanja, Katja Damij je v ozadju

Na posnetku je najnovejša evropska kandidatka LMŠ Tina Heferle:

Tina Heferle (LMŠ) Foto: DZ/Borut Peršolja

Katera stranka vam je najbližja pred evropskimi volitvami lahko odgovorite v anketi:

Katero evropsko listo bi volili?

View Results

Loading ... Loading ...
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu