Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

V senci povezave SDS s SLS gre SAB z Mlinarjevo, Preac pa s tožbo nad Jelinčiča

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 14th april 2019, 09:38 dop

Ko sta SDS Janeza Janše in SLS Marjana Podobnika potrjevala skupno listo pred evropskimi volitvah, na katere se podaja kot favorit, smo novostim priča tudi pri manjših strankah, pri katerih bi bilo veliko presenečenje, če jim uspe dobiti evropskega poslanca. SAB Alenke Bratušek je za nosilko liste določila avstrijsko državljanko, ki pa ima bivališče v Sloveniji, Angelika Mlinar.

Ob Avstriji še BiH in Makedonija

Mlinarjeva je že evroposlanka, pred petimi leti je bila izvoljena v Avstriji, kjer je bila tudi že poslanka v deželnem in državnem parlamentu. Koroška Slovenka doslej še nikoli ni bila nosilka liste slovenske stranke. Širina pa ni posebnost pri tokratnih kandidaturah. Glavna kandidatka Levice Violeta Tomić ima korenine ob Sloveniji še v BiH, glavna kandidatka LMŠ Irena Joveva pa v Makedoniji. Drugačnim zapletom pa smo bili priča pri nacionalni stranki Zmaga Jelinčiča (SNS). Jelinčič je napovedoval, da bo vrh liste po vzgledu SD s Tanjo Fajon, LMŠ Ireno Jovevo in Levica z Violeto Tomićevo uvrstil medijsko osebnost: novinarja in popotnika Gregorja Preaca. A se je zalomilo. Jelinčič se je, ne ravno prvič, na koncu odločil, da bo na vrhu EU liste kar sam. Po konfliktih, ki so bila posledica košarice Preacu, je ta zdaj napovedal, da bo predsednika SNS celo tožil, ker ga je v pogovoru, ki ga je objavil Vladimir Vodušek, menda označil za govedo.

Bo Preac še tožil?

Napoved tožbe predstavljam v celoti kot jo je Preac poslal vsem medijem:

“TOŽBA ZARADI RAZŽALITVE G. JELINČIČA
Gospod Jelinčič, ki je v predkazenskem postopku zaradi suma uradno pregonljivega kaznivega dejanja na moje trditve, da je za mojo morebitno izvolitev za evropskega poslanca na listi SNS na bližnjih evropskih volitvah zahteval od mesečne plače 500 evrov za stranko SNS in tisoč evrov sebi na roke, me je potem za POP TV in druge medije žalil, da lažem, pa da sem osebnostno zmeden, četudi se je predtem rad slikal z menoj v javnosti, bil zelo zadovoljen, ko sem pred leti naredil z njim intervju o starem slovenskem denarju, se sestajal z menoj za kandidaturo v svoji poslanski pisarni, objavil mojo kandidaturo za nosilca liste SNS za evropske volitve v medijih, tri mesece koristil moje politično znanje in se zanj v elektronski pošti zahvaljeval.
To samo pomeni, da je to za medije izrekel le z namenom žaliti in diskreditirati, ko so mediji, javnost, kriminalisti, Urad za preprečevanje korupcije pri njem zaznali visok sum kaznivega dejanja. A gospod Jelinčič se s tem ni ustavil, temveč je v maniri svoje dokazane kriminalne preteklosti nadaljeval z žaljenjem.Topnews.si in novinar Vlado Vodušek sta posnela izjavo g. Jelinčiča, kjer pravi:
‘Na vprašanje, koliko resnice je na tem, da mora Preac njemu osebno dati 1000 evrov, pa stranki 500 evrov, Jelinčič pravi: “Ne, jaz sem rekel, da enega jurja lahko od plače obdrži, vse ostalo bo dal pa nam, ne. He, he in saj smo se smejali, ne. Samo, on ta štos ne razume ali pa laže, ne, verjetno je pa oboje, ne. Ampak, hec je v tem, da smo se mi potem še tam odspodaj v pisarni še nekaj cajta smejali, kako govedo je to, da štosa ne zastopi. Pa da je kar samo debelo gledal, pa ja, ja, ja govoril. To se pravi niti dojel ni, kaj sem mu rekel.”’
Ne bom se ukvarjal s slabo slovenščino prvaka Slovenske nacionalne stranke ne z vsebino, ki ne drži oziroma je gospod Jelinčič resnico ponovno prirejal. A v javnosti me je torej imenoval ‘govedo’, in to kar sredi Slovenskega parlamenta. Že to je sramotno, da državni poslanec uporablja tak jezik v javnosti, pa za medije, pa sredi parlamenta. Pa da izrabi in zlorabi Slovenski parlament za obračunavanje z državljani.
Nobena od političnih strank, poslanskih skupin, nihče od poslancev doslej še ni obsodil teh besed, te nemoralnosti g. Jelinčiča in te zlorabe Slovenskega parlamenta. Kaže, da Slovenski parlament kot ustanova nima nobenih pravil, kako naj se v njem vedejo poslanci. Kot da poslanci ne bi bili državljani, temveč nekaj več, nad državljani, ne pa izvoljeni predstavniki ljudstva, torej da jim je dovoljeno prav vse, predvsem pa uporabljati Slovenski parlament za svoj nemoralni PR, žaljenje in blatenje državljanov.
Zato razmišljam, da bi gospoda Jelinčiča tožil za razžalitev. Nenazadnje nekoga, ki toliko razmišlja o denarju, najbolj zaboli, če ga mora dati, in še to za pravične namene.Torej, razmišljam, da v tožbi za razžalitev od gospoda Jelinčiča zahtevam vsoto 6000 evrov, ki bi jo moral g. Jelinčič nakazati Društvu Sonček Maribor, ki je del Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije.
Prav tako bom od Slovenskega parlamenta zahteval, da nameni vsoto 3000 evrov za Društvo Sonček Maribor kot moralno kompenzacijo, ker ne preprečuje in kaznuje izpadov svojih poslancev, ki žalijo v prostorih parlamenta svoje volilce in državljane. Prav tako bom od Slovenskega parlamenta oziroma predsednika Židana zahteval, da ustrezna komisija pokrene ustrezni postopek proti g. Jelinčiču in ga za nemoralno vedenje in nemoralno uporabo Slovenskega parlamenta ustrezno kaznuje.
Tu se mi seveda postavlja vprašanje, koliko so ostali slovenski politiki in poslanci podobni g. Jelinčiču in zakaj njegovih nemoralnih besed in dejanj javno ne obsodijo?!”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu