Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Janša s soprogo na obisku pri Orbánu

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 17th junij 2018, 08:57 dop

Relativni zmagovalec slovenskih volitev predsednik SDS Janez Janša je bil danes s soprogo Urško na obisku pri madžarskem premieru Viktorju Orbánu, ki je aprila na madžarskih volitvah zmagal že tretjič zapored, njegova stranka Fidesz, ki jo je volila skoraj polovica vseh glasujočih, pa si je zagotovila dvotretjinsko večino v parlamentu in oblast v državi še za štiri leta.

O obisku v slovenskih medijih presenetljivo ni bilo informacij, je pa voditelj sosednje države precej pretresal slovensko politiko in medije, ko je pred volitvami prišel na konvencijo SDS in podprl to stranko.

Vest, da je bil Janša pri Orbánu in da mu je ta čestital za zmago njegove stranke na volitvah pred tednom, so najprej objavili madžarski mediji, že v poznih večernih urah pa nekoliko bolj podrobno tudi slovenska Nova24TV.

Ena od objav je bila denimo takšna.

Orban in Janša sta člana iste mednarodne skupine desno sredinskih strank.

Pred volitvami so mediji, ki podpirajo levico, skušali zmanjšati pomen dobrih odnosov med Janšo in Orbánom z diskreditiranjem premiera sosednje države, češ, da je samodržec, takorekoč diktator. Zaradi omejevanja vstopanja ekonomskih migrantov v državo pa so mu očitali in mu še vedno, celo še kaj hujšega. Oster nadzor skušajo trenutno uveljaviti tri sosednje države: Avstrija, Italija in Madžarska. Kakšna bo politika Slovenije, ni povsem jasno.

V Sloveniji so mediji, ki jih preko svojih tajkunov ali lastništva države v veliki večini nadzoruje levica, zaradi investicij podjetnikov iz Madžarske pred volitvami razširili še zgodbo, da Orbán financira kampanjo SDS. Investicije v medije  ne sodijo med stroške kampanje, to so podjetja, za katera zaradi evropskih pravil velja svoboda investiranja, zaradi pravil zahodne civilizacije pa je v medijih zagotovljena tudi svoboda govora.

Očitke je bilo nekoliko komično brati predvsem v tedniku Mladina, za katerega smo zadnja leta izvedeli, da so njegovi lastniki prodajali material javnemu zdravstvu po precej napihnjenih cenah.

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (7)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu