Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Preobrat: Kdo bo nadigral koga?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 18th marec 2017, 01:30 dop

V anketi na tem portalu se je dramatično spremenil delež glasujočih, ki menijo, da bodo Davorina Kračun, Tomaž Perše in Alenka Jerkič prihodnji teden le izvoljeni in bo po treh letih država dobila fiskalni svet.

V petek zvečer je že krepko čez pol vseh bralcev na portalu, ki so se odzvali,  ocenilo, da bo najmanj 60 poslancev podprlo predlog vlade Mira Cerarja (SMC) in izvolilo Kračuna za predsednika fiskalnega sveta, Peršeta in Jerkičevo pa za člana. Ta rezultat je na posnetku:

Še nekaj dni prej je bila dvotretjinska večina na strani odgovora, da bodo vsi trije kandidati propadli, za kar se zavzema koalicija strank Združena levica, katere poslanski klub vodi Luka Mesec.

Pahor in SDS obrnila

Kračuna bi poslanci zavrnili že drugič, če tudi v tednu, ki je pred nami, zanj ne bo večine. Več o tem lahko preberete, če s klikom na fotografijo Dušana Mramorja odprete povezavo.

Na spremembo razpoloženja bralcev portala je najbrž vplivalo, da je predsednik republike Borut Pahor za ustavne sodnike vendarle predlagal Mateja AccettaKlemna JakličaRajka Kneza in Marijana Pavčnika.

Večina poslancev, tudi iz SDS, pa je ekspresno,  že dan pozneje, v mandatno volilni komisiji odločila, naj jih državni zbor v tednu, ki je pred nami, izvoli.

Protesti in serije odmorov, se katerimi je ZL skušala onemogočiti hitro odločanje, niso ustavile poslancev SMC, SDS, Desus, SD, NSi.

ZL združuje vsega šest poslancev in na razplet tudi prihodnji teden ne more veliko vplivati.

Kdo bo nadigral koga?

Sprememba v odgovorih obiskovalcev portala je najbrž posledica vtisa, da so se velika stranke, ker država potrebuje ustavne sodnike in fiskalni svet, le dogovorile in da SDS ne bo blokirala fiskalnega sveta, SMC pa ne bo zavrnila Klemna Jakliča, ki ga je na posvetih pri Pahorju SDS podprla za ustavnega sodnika.

Ali imate bralci prav, ko ocenjujete, da se je zgodil preobrat, ali pa je vse skupaj le vtis in igra politikov, ki poskušajo nadigrati drug drugega, bo jasno sredi prihodnjega tedna, ko bo z anketnimi mogoče primerjati rezultate poslanskih glasovanj.

Morda je pomembno, da lahko na portalu, kar ni običajno, svoje mnenje, če se položaj spremeni, tudi popravite. Trenutni anketni rezultat je:

[socialpoll id=”2425582″]

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu