Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Politične čistke na RTVS in na policiji večajo popularnost GS Roberta Goloba

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:43 pop

Po odstopu notranje ministrice Tatjane Bobnar, ker je premier Robert Golob od nje zahteval menjave in odpuščanja v policiji zaradi političnih razlogov in ji poskušal določati tudi, kdo bodo njeni glavni sodelavci, je raziskava Mediane, rezultate je časopis Delo objavil danes, pokazala, da se je popularnost Golobovega Gibanja svoboda povečala in bi to stranko danes volilo več volivcev kot na volitvah poslancev. V Delu ocenjujejo, da je rast popularnosti posledica tega, da na treh referendumih niso padle vladne spremembe zakonov za pet dodatnih ministrstev, o kadrovski čistki vrha RTVS in o zamiku dodatne skrbi za starostnike v prihodnost. Zapleti z Bobnarjevo pa bi se naj v meritvi še ne odražali, ocenjujejo na Delu. Rezultat največje opozicijske stranke SDS Janeza Janše je skoraj natančno tak kot ga je dosegla na aprilskih volitvah. Na tretjem mestu je NSi Mateja Tonina.

Skoraj povsem enak delež kot na volitvah je meritev za Delo pokazala tudi najmanjši parlamentarni stranki Levici Luke Meseca, ki je tik nad pragom, ko bi ostali pred vrati parlamenta.

Izvirni deleži podpore strankam različnih raziskav, ki so jih objavili mediji, v grafikah pa jih predstavljam preračunano tako, da so upoštevani le za stranke opredeljeni volivci, so takšni:

Vse podatke, ki so bili temelj za preračunavanje, navajam, ker to olajša razumevanje razlik med meritvami in tudi zaradi tega, ker omogoča preverjanje, če je prišlo pri prenosu in obdelavah podatkov morebiti do napak.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu