Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Azilantov je v državi 423, prosilcev 258

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 13th marec 2017, 01:06 pop

Konec januarja je bilo v Sloveniji 423 posameznikov, ki jim država zagotavlja mednarodno zaščito, azil torej. Enajst jih je živelo v integracijski hiši v Ljubljani, 40 v takšni hiši v Mariboru, ostali pa na zasebnih naslovih v Ljubljani, Mariboru, Celju, Logatcu, Postojni, Grosuplju, Novi Gorici, Brezovici, Trbovlju, Žalcu, Kočevju, Škofljici in Domžalah.

Največ prosilcev za azil v Ljubljani

Tako so z vlade odgovorili poslanki Evi Irgl (SDS) na vprašanje, kje so nastanjene osebe, ki jim je država dodelila azilne pravice.

Na vprašanje, kje so nameščeni prosilci za mednarodno zaščito, pa so zapisali, da je bilo konec januarja

Del odgovora vlade na poslansko vprašanje Eve Irgl
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu