Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Iz Italije še devet Eritrjcev, skupaj je vlada prevzela 253 tujcev

Print Friendly, PDF & Email

Država je danes iz Italije prevzela devet Eritrejcev, vsi bodo začasno nastanjeni v azilnem domu na Viču ali njegovi izpostavi na Kotnikovi ulici v Ljubljani, so sporočili iz notranjega ministrstva. Število migrantov, ki jih je po dogovorih na ravni EU doslej iz Grčije in Italije prevzela vlada, je takšno:

 

S premestitvami, da bi pomagala Grčiji in Italiji, je vlada začela maja 2016, ko sta v Slovenijo prispeli prvi skupini prosilcev za mednarodno zaščito. Do sedaj so iz omenjenih držav, kot je sporočilo notranje ministrstvo, skupaj prevzeli  253 oseb, od tega iz Italije 77 državljanov Eritreje, tri državljane Sirije in enega državljana Jemna, iz Grčije pa 149 državljanov Sirije, 17 državljanov Iraka in šest oseb brez državljanstva.

Po številu sprejetih migrantov se država bliža izpolnitvi polovice kvote, ki jo je na ravni EU sprejela vlada.

[sociallocker id=10707][/sociallocker]

 

 

 

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu