Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ukrajinec iz Hrvaške tihotapil 15 državljanov Turčije v vozilu češke registracije

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 10th december 2022, 05:15 pop

“Policisti so sinoči ob 20.39 v kraju Stojnci ustavili tovorno vozilo čeških registrskih številk, ki ga je vozil 30 letni državljan Ukrajine. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik prečkal državno mejo iz smeri Republike Hrvaške v kraju Meje kljub temu, da ne izpolnjuje pogoje za prestop meje na tem prehodnem mestu, ob tem je v vozilu prevažal petnajst državljanov Turčije,” so sporočili iz policijske uprave Maribor. Ukrajinec je s kazensko ovadbo končal pri preiskovalnem sodniku, tujci, ki jih je tihotapil, pa so zaprosili za mednarodno zaščito. Na mariborskem območju so včeraj zjutraj ob 5.53 policisti v kraju Meje prijeli še štiri državljane Burundija, ki so na nedovoljen način prečkali državno mejo iz smeri Republike Hrvaške. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito.

Policija sicer že dalj časa opozarja, da se letos dramatično povečuje število migrantov, ki na črno prečkajo meje, potem pa takoj zaprosijo za azil, ker jim to omogoča, da pozneje relativno prosto odpotujejo naprej.

Oktobra so policisti ujeli kar 5.446 migrantov po nezakonitem prečkanju meje, leto prej oktobra 926. V celotnem letu do konca oktobra so policisti ujeli 21.467 migrantov, lani v tem času 8.222.

Na dramatično povečanje migracij opozarjajo tudi na ravni evropske unije. Evropska ljudska stranka (EPP), ki združuje največ poslancev v evropskem parlamentu, je na trende, ki so še posebej zaskrbljujoči na balkanski migrantski poti, opozorila z grafiko, ki je objavljena na koncu teksta.

Težave pri nas še povečuje oblast, ker vladne stranke javno branijo politiko odprtih meja, podiranja ograje in s tem odprtih meja za migrante, kar spodbuja tihotapce, da tihotapske tokove še dodatno umerjajo proti nam.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu