Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Trije Sirci vrnjeni Hrvaški, prišlo jih je 24 in šest Palestincev

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 25th marec 2017, 12:03 dop

Po tem, ko je precej prahu dvignila sodna odločitev, da se mora sirska družina vrniti na Hrvaško, ki ji zagotavlja azilne pravice, je notranje ministrstvo javnost obvestilo, da je po dogovorih v Evropski uniji o pomoči Italiji in Grčiji v Slovenijo prišla še četrta skupina beguncev.

Začasno so v Logatcu

Tokrat, kot so sporočili iz notranjega ministrstva, je v Slovenijo prišlo »24 državljanov Sirije in šest oseb brez državljanstva, ki so palestinskega porekla«. Prva del te skupine, v kateri je bilo 19 prosilcev za azil, je prišel že prejšnji teden. Drugi del, v kateri je bilo 11 oseb, včeraj.

V Slovenijo so begunci prileteli z letalom iz Aten. Gre za družine, pare in samske osebe.

Začasno so v izpostavi azilnega doma v Logatcu. Prostor, kje bodo živeli bolj dolgoročno, država še išče. Več o težavah pri tem lahko najdete na povezavi, ali če kliknete sliko o Škofijah in Velenju.

O Hostlu na Škofijah in lastnicah pa je zanimiv zapis, da gre za nekdanji bordel in da vsaj ena lastnica, ki ga je preurejala, ni ravno premožna, objavila Nova24tv, povezava je dostopna tukaj. 

Vrnitev para z otrokom

Do sedaj je bilo v Slovenijo premeščenih 165 oseb, od tega 34 državljanov Eritreje iz Italije, iz Grčije pa 108 državljanov Sirije. Prišlo pa je tudi 17 državljanov Iraka in šest oseb brez državljanstva, to so Palestinci..

Selitev para, ki se jima je v letu in pol, kar sta bila Sloveniji, rodil tudi otrok, je včeraj skupina nekaj deset protestnikov poskušala onemogočiti. A jim ni uspelo.

Dogajanje je sprožilo obsežne polemike na spletnih omrežjih, na FB je nekdanji šef obveščevalne službe Damir Črnčec sprožil razprave s sporočilom:


Tak tvit pa je objavil gejevski aktivist Mitja Blažič:

Sirska begunca sta leta 2015 po krajšem bivanju na Hrvaškem, kamor sta prišla legalo, s ponarejenima grškima osebnima izkaznicama vstopila v Slovenijo. Tu sta vložila prošnjo za azil.

A je po sodnem preverjanju, tudi na ravni Evropske unije obveljalo, da se morata vrniti v državo vstopa v EU. To je sosednja Hrvaška.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu