Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Trije Sirci vrnjeni Hrvaški, prišlo jih je 24 in šest Palestincev

(Last Updated On: 25/03/2017)
image_pdfimage_print

Po tem, ko je precej prahu dvignila sodna odločitev, da se mora sirska družina vrniti na Hrvaško, ki ji zagotavlja azilne pravice, je notranje ministrstvo javnost obvestilo, da je po dogovorih v Evropski uniji o pomoči Italiji in Grčiji v Slovenijo prišla še četrta skupina beguncev.

Začasno so v Logatcu

Tokrat, kot so sporočili iz notranjega ministrstva, je v Slovenijo prišlo »24 državljanov Sirije in šest oseb brez državljanstva, ki so palestinskega porekla«. Prva del te skupine, v kateri je bilo 19 prosilcev za azil, je prišel že prejšnji teden. Drugi del, v kateri je bilo 11 oseb, včeraj.

V Slovenijo so begunci prileteli z letalom iz Aten. Gre za družine, pare in samske osebe.

Začasno so v izpostavi azilnega doma v Logatcu. Prostor, kje bodo živeli bolj dolgoročno, država še išče. Več o težavah pri tem lahko najdete na povezavi, ali če kliknete sliko o Škofijah in Velenju.

O Hostlu na Škofijah in lastnicah pa je zanimiv zapis, da gre za nekdanji bordel in da vsaj ena lastnica, ki ga je preurejala, ni ravno premožna, objavila Nova24tv, povezava je dostopna tukaj. 

Vrnitev para z otrokom

Do sedaj je bilo v Slovenijo premeščenih 165 oseb, od tega 34 državljanov Eritreje iz Italije, iz Grčije pa 108 državljanov Sirije. Prišlo pa je tudi 17 državljanov Iraka in šest oseb brez državljanstva, to so Palestinci..

Selitev para, ki se jima je v letu in pol, kar sta bila Sloveniji, rodil tudi otrok, je včeraj skupina nekaj deset protestnikov poskušala onemogočiti. A jim ni uspelo.

Dogajanje je sprožilo obsežne polemike na spletnih omrežjih, na FB je nekdanji šef obveščevalne službe Damir Črnčec sprožil razprave s sporočilom:


Tak tvit pa je objavil gejevski aktivist Mitja Blažič:

Sirska begunca sta leta 2015 po krajšem bivanju na Hrvaškem, kamor sta prišla legalo, s ponarejenima grškima osebnima izkaznicama vstopila v Slovenijo. Tu sta vložila prošnjo za azil.

A je po sodnem preverjanju, tudi na ravni Evropske unije obveljalo, da se morata vrniti v državo vstopa v EU. To je sosednja Hrvaška.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: