Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Parsifal: NSI krepko pred SD, Vesna navzdol, dohiteva jo SLS

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 6th junij 2024, 04:30 pop

Dramatičen upad Vesne, z nosilcem Vladimirjem Prebiličem, ki sta jo prehitela NSi z Matejem Toninom in SD z Matjažem Nemcem, skoraj pa jo je dohitela tudi SLS Petra Gregorčiča je pokazala že tretja raziskava javnega mnenja v zadnjih dneh. Po Mediani (Delo) in Ninamedii (Dnevnik) je raziskavo Parsifala, kako kaže pred EU volitvami, danes objavila še Nova24TV. Zanimivost rezultatov te raziskave v primerjavi z drugimi je še, da je NSi prehitela SD in da sta Levica Nataše Sukič in Resni.ca Zorana Stevanovića že daleč od praga za vstop v EU parlament. Volitve se bodo s predčasnimi glasovanji začele v torek, vse raziskave javnega mnenja pa je dobro jemati s precej zrn soli.

Edino skupno vsem raziskavam zadnje čase je, da bosta na vrhu SDS Romane Tomc in Svoboda Irene Joveve in da bo najslabši rezultat dosegla NOT Violete Tomić. Po raziskavi Parsifala bodo v primerjavi s prejšnjimi volitvami največji poraženec EU volitev vladne SD, Levica in Svoboda.

V primerjavi z zadnjo včeraj objavljeno raziskavo Ninamedie je Parsifal nameril precej več NSi in SDS, za odtenek manj pa SLS. Dramatično manj kot Mediana pa Vesni, Levici in Svobodi. Delež SD pa je celo nekoliko zrasel.

V grafikah in članku so deleži podpore strankam preračunani tako, da so upoštevani le za stranke opredeljeni volivci. To omogoča primerjavo z volitvami in med raziskavami. Izvirni deleži podpore strankam različnih raziskav, kot so jih objavili mediji, ki so temelj za preračune, so objavljeni v preglednici (s klikom lahko vse preglednice povečate):

Vse podatke, ki so bili temelj za preračunavanje, navajam, ker to olajša razumevanje razlik med meritvami in omogoča tudi preverjanje, če je prišlo pri prenosu in obdelavah podatkov morebiti do napak.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu