Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Na RTVS trdijo, da lažem o razlogih za rešilce za Janežič Ambrožičevo, Plaskanovo, Smerketovo in Krevsa

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 24th januar 2024, 06:47 pop

Iz javnega zavoda RTVS so se odzvali na poročanje Spletnega časopisa v začetku januarja, da je bil pred stavbo RTVS že spet rešilec, v katerem sem razkril, da je bil tam zaradi slabosti nekdanje odgovorne urednice Manice Janežič Ambrožič in da se je ta po pregledu, ker se je počutila bolje, vrnila v pisarno. Pred tem je bil rešilec lani tam že trikrat, kar imajo novega šefa uprave Zvezdana Martića, ki je bil nastavljen po politični čistki, ki jo je na vrhu RTVS izvedla koalicija Svobode, SD in Levice.  Nekdanja odgovorna urednica, sem opozoril, ni med tistimi petnajstimi novinarji RTVS, ki jih je uprava Zvezdana Martića pred novim letom metala na cesto in tudi sicer ne sodi med “tisto manjšino”, za katero je novinar Mladine Marcel Štefančič povedal, da na RTVS točno vedo, kateri so. Podatke o slabosti Janežič Ambrožičeve sem objavil po neuradnih informacijah, ker se je pred stavbo spet ustavil rešilec z lučkami, kar pritegne pozornost javnosti. Uradno iz RTVS, čeprav sem preverjal, o razlogih niso sporočili ničesar. Zgodba je bila takšna:

Iz RTVS so se zdaj, po devetih dnevih, brez podpisa avtorja (verjetno pa gre za sporočilo Zvezdana Martića), odzvali tako:

“RTV Slovenija obsoja neupravičeno izpostavljanje zdravstvenega stanja zaposlenih na RTV Slovenija

Novinar Spletnega časopisa z lažnimi zapisi neupravičeno izpostavlja zdravstveno stanje zaposlenih, tudi tistih, ki niso javna osebnost, kar najostreje obsojamo. Pri tem pa širi laži o razlogih za njihovo zdravstveno stanje.

Javni zavod RTV Slovenija obsoja javno razkrivanje zdravstvenega stanja zaposlenih iz izključno senzacionalističnih vzgibov, če, seveda, zaposleni sami tega javno niso razkrivali. Še posebej zaskrbljujoče in obsojanja vredno je razkrivanje zdravstvena stanja zaposlenih, ki niso javne osebnosti, pri tem pa neresnično pripisovanje domnevnih razlogov za takšno zdravstveno stanje.

Spletni časopis je v nedavno objavljenem prispevku poročal o obisku reševalnega vozila na RTV Slovenija, pri čemer je izpostavil zaposleno, ki da naj bi potrebovala zdravniško pomoč. Menimo, da je imel zapis izključno senzacionalistični namen.

Ostro obsojamo tudi izpostavljanje še druge zaposlene, ki, poudarjamo, ni javna osebnost. Spletni portal širi lažno informacijo, da je zaposlena kot navaja novinar »kolapsirala« zaradi poskusa vplivanja zdajšnjega predsednika Uprave RTV Slovenija na njeno delo. Novinarja pozivamo, naj preneha s širjenjem lažne informacije in nepotrebnim izpostavljanjem zaposlene in da naj v skladu z novinarskim kodeksom spoštuje pravico posameznika do zasebnosti.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu