Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Manici Janežič Ambrožič slabo, a rešilec je ni odpeljal

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 9th januar 2024, 05:22 pop

Zaradi slabosti je bil pred stavbo RTVS danes spet rešilec, a tokrat je odpeljal prazen. Po še neuradnih informacija je bilo Manici Janežič Ambrožič slabo, a je niso odpeljali na urgenco. Po pregledu se je, ker se je počutila bolje, vrnila v pisarno. Nekdanja odgovorna urednica ni med tistimi petnajstimi novinarji, ki jih na RTVS v teh dneh uprava Zvezdana Martića meče na cesto in tudi sicer ne sodi med “tistih par”, za katere, kot je to lani pojasnil novinar Mladine Marcel Štefančič, na RTVS točno vedo, kateri so. Janežič Ambrožičeva je med sto najbolje plačanimi na RTVS, zgodbo o tem sem objavil danes, a ni na vrhu.

Martiću, ki so ga s čistko vrha RTVS nastavile koalicijske Svoboda, SD in Levica, so lani že tri zaposlene odpeljali na urgenco. Nazadnje voditeljico Valentino Plaskan, ki je v letu pred tem osvežila ekipo starejših voditeljev in novinarjev, ki so pa veliko protestirali in zahtevali menjavo generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha, ki je na RTVS za nadzornika prišel kot predstavnik SMC v času vlade Mira Cerarja. Pomladitev v obliki Plaskanove so gledalci dobro sprejeli, interno pa je simpatična voditeljica sprožila precej upora, ker so tam vajeni, da so državna televizija, kjer ni konkurence, kdo bo pred ekrani. Ogrožala je vrtičke. »Samo dogajanje je bilo res travmatično, na neki točki sem mislila, da doživljam infarkt, tiščalo me je pri srcu, moje telo se je treslo, nisem mogla normalno dihati niti hoditi ali sedeti,« je občutke, ko jo je zvilo, za Slovenske novice opisala Plaskanova. Pleskanove ni več med voditelji pomembnih poročil.

Že pred Plaskanovo je kolapsirala pooblaščenka za mobing Ines Smerke, na katero je Martić pritiskal, da bi pripravila ugotovitve v enem od primerov. Martiću s tem, ko je kolapsirala, Smerketova ni ugodila. Po neuradnih informacijah bi naj bile Martićeve zahteve povezane z odgovorno urednico Jadranko Rebernik, Martić bi se je naj takrat še poskušal znebiti, levičarski aktivisti na TVS pa so jo, ko so stavkali, da bi vladajoče stranke prevzele RTVS, obtoževali celo mobinga, ker jim ni bila pripravljena prepustiti vodenja uredništva, da bi tam namesto informativnega programa, ki ga plačujemo, ponujali propagando za zasebne stavkovne cilje. Zaradi teh ovadb so k Rebernikov prišli celo kriminalisti. Kar kaže, kako zmešana je naša država. Da so pooblaščenko za mobing odpeljali na urgenco, sem v Spletnem časopisu razkril v začetku septembra, ko sem pisal tudi o tem, da se na RTVS vrača nekdanji poslanec Zares.

Pred Smerketovo pa so k zdravnikom zaradi izčrpanosti odpeljali že voditelja Nejca Krevsa, ki je tudi eden od mlajših voditeljev in novinarjev, ki jih je Martić že lani degradiral v sodelovanju s takrat še nezakonito (brez razpisa) nastavljenim vršilcem dolžnosti direktorja televizije Andražem Pöschlom in nezakonito nastavljeno vršilko dolžnosti odgovorne urednice Polono Fijavž, o kateri so šele pozneje novinarji izrekali mnenje, kar je pogoj za prevzem funkcije odgovornega urednika. Prava urednica pa niti danes še ni.

Krevs pa je kolapsiral še preden je izvedel, da je “odrezan”. Konec julija. Tudi on se v težavah, kot Plaskanova, ni znašel, ker bi bil nazorsko iz desne. Kar to ni. Sodi bolj na levo. Po volitvah, ko je Levica skupaj z Robertom Golobom prevzela oblast, je s kolesarskim protestnikom proti vladi Janeza Janše Dušanom Smodejem, znanem iz afere Radiator, sicer pa urednikom spletnega portala Kulturnik, naredil intervju z novo ministrico za kulturo Asto Vrečko. Ministrica je pozneje pojasnila, da ni vedela, da prihaja k njej prav Smodej, povedali naj bi ji le, da jih je za portal v lasti Beletrine kontaktiral novinar TVS Nejc Krevs. Če bi šlo za “janšista” Asta Vrečko gotovo ne bi takoj sprejela vabila za intervju.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu