Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Za Manico Janežič odločna večina glasujočih

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 07/03/2018)

“Dobila sem podporo. Se mi pa zdaj zelo mudi, čez dve minuti se začnejo poročila” je Manica Janežič Ambrožič nocoj povedala, ko je bil že znan rezultat odločanja novinarjev, ki so jo podprli kot urednico informativnega programa televizije Slovenija. Kot urednica je nekaj minut pozneje vodila informativno oddajo ob 19 uri.

Za Manico 63 glasov od 90

Od 90 glasujočih novinarjev je za Manico Janežič Ambrožič glasovalo 63 novinarjev ali 70 odstotkov, je o razpletu glasovanja povedala Tadeja Anžlovar. Skupaj je imelo volilno pravico 165 novinarjev. Za drugega kandidata Valentina Areha je bilo več kot pol manj (31) novinarjev.

Ne vem še, mi je Manica Janežič Ambrožič odgovorila, kdaj bo tudi prevzela vodenja informativnega programa TV Slovenija. Izjemne živce ima, ker je tik pred začetkom oddaje dvignila telefon. Med novinarji velja za izkušeno profesionalko. Ker smo tik pred volitvami novo urednico čakajo turbulentni časi, ko ji ne bo lahko, zato je podpora novinarjev pomembna. “Če podpore ne bi bilo, ne bi prevzela položaja,” mi je povedala že po koncu informativne oddaje.

O novem odgovornem uredniku so novinarji glasovali, ker je generalni direktor Igor Kadunc po novem letu predčasno odstavil odgovorno urednico Jadranko Rebernik.

Decembra je na glasovanje o Kadunčevem predlogu, da bi odstavili Rebernikovo, od 167 upravičencev prišlo 74 novinarjev. Od teh je bilo za odstavitev odgovorne urednice informativnega programa Jadranke Rebernik 47 novinarjev ali slabih 65 odstotkov glasujočih.

Tako je rezultat za Spletni časopis takrat predstavila Tadeja Anžlovar, ki je v volilni komisiji zastopala informativni program (novinarje).

Odstopa še Biziljeva

Po odstavitvi Rebernikove je Kadunc začasno za vršilca dolžnosti urednika postavil Vanjo Vardjana. Predčasna odstavitev se je zgodilo prvič, kar več kot desetletje velja nov zakon o RTV. Rebernikovo je Kadunc poskušal odstaviti že lani. Lani poleti je, ker mu pri odstavljanju Rebernikove ni bila pripravljena pomagati, je Kadunc predlagal celo odstavitev direktorice Televizije Ljerke Bizilj. A mu je v programskem svetu presenetljivo zmanjkal en glas.

Je pa Biziljeva po novem letu napovedala, da bo prihodnji mesec sama predčasno odstopila. Več na povezavi tukaj:

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu