Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Posnetek sestrelitve ukrajinskega Mi-8 med obiskom Putina v Belorusiji

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 08:02 dop

Posnetek ruskega vojnega bloga Gonzo kaže, kako je ruska vojska sestrelila ukrajinski helikopter MI-8. Zgodilo bi se naj na področju Donecka, po vsebini posnetka pa se zdi, da je drug helikopter pristal ob prvem. Zdi se, da je drugi ukrajinski helikopter poskušal reševati posadko iz poškodovanega helikopterja. Za zdaj ni poročil o usodi posadke helikopterja, ki je moral pristati in tudi ne, s čem je bil helikopter sestreljen. Posnetek iz okupiranega dela Ukrajine je takšen:

Pozneje je bil objavljen tudi posnetek iz drugega ukrajinskega helikopterja

Še z dodatnim posnetkom istega dogodka:

Helikopterje Mi-8 uporabljajo številne vojske po svetu, v rabi so v kakšnih 50 državah, bili so tudi del oborožitve jugoslovanske ljudske armade. V času osamosvajanja, ko sta Ig nizko preletela dva takšna oborožena helikopterja MI-8, je Zoran Dernovšek z raketomet enega sestrelil. Na zemljevidu je območje sestrelitve v Ukrajini videti tako:

V Rusiji sta se v zadnjem treh dneh pri pristajanju na področju, kjer ni spopadov, trčila v tla in zagorela dva helikopterja Mi-8. 16. decembra je pri pristajanju nesrečo doživela tak helikopter na letališču Buriyatia na vzhodu Rusije, umrli so trije člani posadke. Danes pa se je ponesrečil še eden pri pristajanju pri vasi Takhtoyamsk v okrožju Magadan, ki je še bolj na vzhodu. Posnetek, kako so Ukrajinci sestrelili ruski Mi-8, pa si lahko ogledate tukaj:

Veliko pozornosti je danes sicer pritegnil obisk predsednika Rusije Vladimirja Putina pri Aleksandru Lukašenku v Belorusiji, v Ukrajini že nekaj časa opozarjajo, da je Beloruska vojska v povečani pripravljenosti, Ukrajinci se pripravljajo tudi na možnost napada. V Belorusiji potekajo skupne vojaške vaje vojsk Belorusije in Rusije.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu