Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šest nadomestnih poslancev, Kociprova in Möderndorfer postajata prava

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 3. januarja, 2021)

Rednih seje državnega zbora marca in aprila ne bo. Poslanci se bodo sestajali le na izrednih seja, da bi sprejemali nujne ukrepe. V dvorani bo med razpravami, da bi zmanjšali tveganja okužb, iz vsake poslanske skupine le po en poslanec. Prva takšna seja bo že jutri, na kateri bo DZ ob izrednih zakonih za pomoč ob koronavirusu potrjevali mandate šestim nadomestim poslancem, ki bodo nadomestili ministre in sekretarje iz vrst SDS in NSi. Te zamenjave bodo posledica menjave vlade po odstopu Marjana Šarca, ki je obveljal prejšnji teden, ki so bili izvoljeni ministri vlade Janeza Janše. Nekaj menjav pa bo tudi v novi opoziciji, ki so posledica odstopov ministrov prejšnje vlade, ki nočejo biti poslanci. Pravi poslanski mandat bo DZ potrdili Janiju Möderndorferu (SMC), ker se je Miro Cerar (SMC) odpovedal sedežu in Maši Kociper (SAB), ker je enako storil tudi minister brez listnice Peter Jožef Česnik.

Šest nadomestnih poslancev

Namesto zunanjega ministra Anžeta Logarja (SDS) bo poslanski sedež kot nadomestni poslanec zasedel Leon Merjasec (SDS), namesto finančnega ministra Andreja Širclja (SDS) bo v državnem zboru Mojca Škrinjar (SDS), namesto ministra brez listnice za kohezijo Zvonka Černača (SDS) bo v DZ Elena Zavadlav Ušaj (SDS), namesto obrambnega ministra Mateja Tonina (NSi) bo v DZ Mihael Prevc (NSi) in namesto ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca (NSi) Andrej Černigoj (NSi). Državni zbor se bo seznanil tudi, da je bil Žan Mahnič (SDS) imenovan za premierjevega sekretarja, tudi zanj bo v državni zbor prišel nadomestni poslanec. To bo Jure Ferjan.

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu