Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Uspeh medijsko političnega kartela proti Janši

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 24th december 2023, 04:58 pop

Robertu Golobu je uspelo doseči velik cilj in izpolniti obljubo: prevzel je RTVS. Polom pa je v tem letu doživel na področju zdravstva, kjer je moral odstaviti najboljšega ministra vseh časov Danijela Bešič Loredana in pri urejanju državnih plač, kjer je odletela ministrica Sanja Ajanović Hovnik, ker je preveč delila državni denar za svoje zasebne “nevladniške” biznise, ob koncu leta pa ni popravkov višine funkcionarskih in drugih plač, kar je za sodnike zahtevalo celo ustavno sodišče. Golob je sodnikom povišico obljubil že pred letom. A mu je spodletelo. S tem, ker po letu niso rešili ničesar, zdaj kršijo ustavo. Povrhu so po novem letu napovedane stavke. Iz sodstva in zdravstva. Na področju zdravstva so se namesto z reševanjem problemov ukvarjali s čistkami vrhov večjih zdravstvenih ustanov in podržavljanjem dopolnilnih zavarovanj. Sodnikov imamo na število prebivalcev preveč. Še bolj odstopamo po množici ministrstev in drugih, ki delijo naš denar. Zdravnikov pa manjka. Višje plače zahtevajo vsi. Celo predsednica Nataša Pirc Musar. Golobov prevzem RTVS je za zdaj v tem, da ukinjajo kulturne in športne programe, depolitizacija pa v tem, da bodo vrnili Politično Tanje Gobec in Marcela Štefančiča iz Mladine. Gobčeva nikoli ne simpatizira z Janezom Janšo (SDS), vse takšne so že odpustili ali umaknili. S petimi milijoni (in še deset prihodnje leto) pa je Golob plačal tudi vrnitev pred kamere Štefančiča, ki se je za Goloba kot honorarec, ki je dodatno služil še na TVS, močno izpostavil, ko se je pred volitvami javno pohvalil, da je Goloba mimo uredniških pravil spravil pred kamere, pozval pa je tudi druge novinarje k takšnemu “uporu”. S stavkom: “Jebeno več nas je kot njih. Njih je samo ene par. In vemo točno, kateri so. Zakaj potem živimo in se obnašamo kot jebena manjšina?” Je pomemben del medijsko političnega kartela proti Janši.

Ko lažejo, da je denar za “manjšine”

Nov direktor RTVS Zvezdan Martić je tik pred novim letom za ta kartel dobil dodatnih pet milijon iz vlade. Uradno za manjšine. Za narodnosti. Začasni direktor urada za narodnosti Janez Doltar je takoj po podpisu aneksov o tem nakazilu odstopil. Menda zaradi nadlegovanja žensk veliko prej.

Martić pa je potem na Svetu delavcev prostodušno priznal, da pet milijonov, kar je veliko denarja, ne bo za narodnosti: za izplačilo plač vsem zaposlenim bo. In s tem razkril, kar smo tako vedeli: da vlada goljufa in laže. Pa celo to ni bilo povsem res, da bo denar za plače. Za plače vseh zaposlenih je poskrbljeno s prispevkom za RTVS. Z njim vsi na leto prispevamo sto milijonov. Veliko večino denarja RTVS “zasluži” s tem. Za stroške za plače (regrese in vse to) porabijo 85 milijonov. Problem pa je, da stane tudi program. Tisto, kar nam ponujajo. Programe zdaj ukinjajo, da bi privarčevali. Izjema so Marceli Štefančiči. Te dodajajo. Propagandno novinarske dvoživke. Da se bo to zgodilo, je bilo jasno že takrat, ko je Golob povedal, da je Štefančič zanj “nacionalni blagor”, ki ga zaradi tega v Svobodi podpirajo:

Edini za Goloba še najboljši novinar v državi, ki ni nagrajen s plačano “javno” službo stranke Svobode, je tako ostal Primož Cirman iz Necenzuriranih. So pa nagrade dobili čisto vsi Cirmanovi sodelavci in soproga. Na nek način, ker je mreža medijskih in drugih podjetij Martina Odlazka paradržavno financirana, pa tudi Cirman. No, nagrajeni pa so bili tudi že prej, ker jih je Golob pod mizo plačeval iz državnega GEN-I. Zakaj, ne smemo vedeti. Si pa mislimo.

Kako iz vlade zdaj plačujejo medije smo lahko opazovali, ker se je razvedelo, da bo začasni minister za kmetijstvo Marjan Šarec za resničnostni šov Masterchef na POP TV nakazal 163.934 evrov. Brez DDV. Že prej je poskušal proti POP TV nakazati dva milijona iz obrambnega ministrstva za šov o vojakih. A je moral to preklicati, ker je “znorela” nekdanja urednica RTVS Mojca Šetinc Pašek, ki je vodila tudi komisijo za preiskovanje medijev, ki niso del kartela Svobode in Roberta Goloba proti Janši. Ki niso depolitizirani. Ne sme pa se preiskovati poslov vladajočih. Sploh ne Goloba, njegove partnerke Tine Gaber in njegovih nakazil necenzurirani novinarki Vesni Vuković v preteklosti. Nadzor opoziciji vladajoči preprečujejo celo tako, da so največji opozicijski stranki SDS ukradli vodenje nadzornih komisij v parlamentu: za nadzor proračuna in obveščevalcev. Dodelili so ju veliko manjši NSi, ki je bolj “kooperativna”. Da bi jo spravili v kartel proti Janši. Imajo večino in lahko karkoli. Da so tako onemogočili največjo opozicijsko stranko, se je zgodilo prvič v zgodovini in je velika sramota za predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič in stranke Svoboda, SD in Levica.

Robert Golob in Tina Gaber Foto: KPV/Bobo

Kaže, da imajo precej kosmato vest, če goljufajo pri tako osnovnih stvareh. Ali pa, da jih je res hudo strah Janše.

Šetinc Paškova je Šarca pozvala k odstopu. Njeno preiskavo je postavil v čudno luč. Preiskovala je relativno majhna nakazila zasebnih podjetij za oglase na Novi24TV, pri Bojanu Požarju… In s koalicijo podtikala, da je bilo to financiranje kampanje SDS. Šarec pa vmes zasebni televiziji blizu vladajočih pošilja milijone neposredno iz obrambnega proračuna. Brez poštenega razpisa. Šarec se je branil, da nakazilo proti POP TV ni sporno, ker denar ni za njegovo mamo. S čemer je zavrnil primerjavo z ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik, ki je milijone za nevladnike, ki jih v času po katastrofalnih poplavah podarja vlada Roberta Goloba, preusmerjala v mrežo zasebnih zavodov v lasti svojih sorodnikov in sodelavcev. Morala pa bi jih najbrž bolj v mrežo kolesarjev in podobnih, s čemer se plačuje kampanja vladnih strank. Pa se je znašla v težavah.

Končalo se je tako, da so iz Svobode izključili Šetinc Paškovo. Ajanovič Hovnikova pa je morala odstopiti. Policija, ki so si jo vladne stranke tudi podredile, je še ni obiskala. Vsaj poročil o tem ni. Pa Šarca tudi ne.

POP TV rešuje kmetijsko politiko

Tudi pri najnovejšem nakazilu podjetju Pro Plus je Šarec povedal, da ni nič kriv, menda je le nadaljeval politiko prejšnje ministrice Irene Šinko, ki jo je premier Golob odstavil zaradi nesposobnosti. Njegova večina v državnem zboru pa je odstavitev potrdila. Naročilo je bilo ekskluzivno le za POP TV, ker je Masterchef samo tam, tega nihče drug ne ponuja, so pojasnili. Torej drugi niso prišli v poštev in je vse pošteno. Koristilo pa bo slovenskemu kmetijstvu, smo izvedeli. Hektarski donos se bo dramatično povečal, bi lahko sklepali. Krave bodo imele več mladičkov, kure valile več jajc.

To so ti slovenski razpisi in konkurenčni spopadi medijskih podjetij na trgu. Podarijo jim davkoplačevalski denar. Šarec nakaže podjetju Pro plus. Pet milijonov za Marcele pa Golob Martiću na RTV Slovenija. Še sto milijonov za plače in za vse manj programa primaknemo vsi.

Irena Šinko, in Robert Golob Foto: DZ/Matija Sušnik

Država najbolj svobodnih medijev smo, kar je tudi največji uspeh kartela proti Janši letos. Če ne celo edini.

Marcel Štefančič in Tina Gaber
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (17)

https-spletnicasopis-eu