Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Pašek Šetinčeva poziva k odstopu Šarca, Šarec ne odstopa

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th oktober 2023, 10:54 dop

Poslanka Svobode Mojca Pašek Šetinc je na družabnem omrežju Facebook objavila sporočilo, ki ga je mogoče razumeti kot poziv k odstopu obrambnega ministra iz vrst Svobode Marjana Šarca. Objava je odziv na zgodbo, da bo država dva milijona evrov namenila za plačilo resničnostnega šova, ki bo propagiral delo v slovenski vojski. Marjan Šarec se je na poziv odzval in, kot kaže zapisano, tokrat ne namerava odstopiti. Zapisal je, da na razpisu dveh milijonov ni dobila njegova pokojna mama ali njegovi prijatelji.

Sporočilo Mojca Pašek Šetinc je bilo takšno:

Nekdanja urednica TVS Pašek Šetinčeva se je odzvala na objavo na Siol.net, a nenavadnost je prej razkril Bojan Požar, ki je včeraj zjutraj opozoril: “Če ste slučajno mislili, da ste v primeru padle ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik in njenih javnih razpisov videli že vse, se debelo motite. Pred vami je namreč nova in vsaj po količini denarja še večja ali hujša zgodba. Ministrstvo za obrambo oziroma Damir Črnčec in Marjan Šarec, državni sekretar in minister, nesporna bossa tega resorja, so namreč – pravkar, na javnem razpisu – podelili dva milijona evrov podjetju, ki sploh ne posluje, še več, ustanovljeno (kupljeno) je bilo očitno samo za ta javni razpis, njegov lastnik je pa vsaj “dober znanec” obeh omenjenih politikov. Zato vse kaže, da bi bila lahko Sanja Ajanović Hovnik za Črnčeca in Šarca v tem smislu celo amaterka.”

Sendvič, ki ga omenja Pašek Šetinčeva, se verjetno nanaša na znameniti odstop nekdanjega poslanca LMŠ Darija Krajčiča, ki pa je bil lani rehabilitiran, ker je bil izvoljen za državnega sekretarja v vladi Roberta Goloba.

Na objavo Pašek Šetinčeve se je javno na omrežju Facebook odzval Marjan Šarec tako:

Šarec se s Pašek Šetinčevo ne strinja, ker na razpisu, tako trdi, ni kandidirala njegova pokojna mama ali prijatelji, namen razpisa pa je po njegovi oceni jasen in preverljiv.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (10)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu