Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Bivši Faile Pašić vendarle priprt, a ne za posilstvo, je razkril Reporter

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2023, 07:45 dop

Zaradi suma kaznivega dejanja zlorabe prostitucije, preprodaje drog in tihotapljenje migrantov se je v priporu znašel Mustafa Alnajjar, za katerega je Nenad Glücks v reviji Reporter razkril, da ga je že septembra 2021 zaradi posilstva na policijo prijavilo 17 letno dekle. V kazenskem postopku tožilstvo po tem zanj ni predlagalo pripora, opazili pa smo ga lani na slavju Gibanja Svobode v njihovem volilnem štabu kot partnerja aktivistke Svobode Roberta Goloba Faile Pašić. Z Alnajjarjem je bila v družbi Urške Klakočar Zupančič, Marte Kos... Zdaj se je Alnajjar v priporu znašel zaradi drugih kaznivih dejanj in ne zaradi posilstva mladoletnice, ki ga zanika, češ, da si je dekle prisilen spolni odnos izmislilo.

Primer je zanimiv tudi, ker je sodnica okrajnega sodišča v Ljubljani Nina Kodra Balantič pred mesecem brez vsakega sojenja pogojno v zapor že poslala odgovornega urednika portala Nova24TV Marka Puša, ker je v članku z naslovom “Golobova Faila dobro molze državo: Ima socialno stanovanje, prevaža se v dragem audiju Q5!”, javnosti razkril ime, priimek in naslov bivanja politične aktivistke Faile Pašić in tudi podatek, “da jo redno obiskuje nek »črnec« star kakšnih 25 let, ki je verjetno iz Irana, Pakistana ali Afganistana in je raznašalec hrane podjetja Wolt Slovenija. Pripelje se z belo-rdečo vespo.” Prej je imela, so še poročali, “nekega Bošnjaka, sicer na videz zelo urejenega in normalnega človeka, s katerim ima dva otroka stara približno 15 in 8 let.” Postopek proti uredniku je Faila sprožila kot premierova svetovalka, sodnica pa je urednika ekspresno obsodila brez možnosti obrambe. Veliko hitreje kot so sploh začeli sodni postopek proti palestinskemu migrantu.

Glücks zdaj poroča, da je Alnajjarja doletel pripor kot člana kriminalne združbe, ki je novačila ženske za prostitucijo, tihotapila migrante in preprodajala droge, 43 deklet bi naj zvabili v posel prostitucije in to iz Dominikanske republike, Slovenije, BiH in Srbije. V prostitucijo so jih, kot poroča Revija Reporter, zvabili pod pretvezo bogatega plačila za izvajanje masaž. Kriminalna združba se je ukvarjala tudi s tihotapljenjem migrantov. Pri tem so sodelovali večinoma taksisti, med priprtimi bi naj bili večinoma slovenski državljani (s koreninami v BiH), poroča Glücks, Alnajjar pa je bil zanje dragocen, ker govori arabsko. Policijo je usmerjala tožilka Blanka Žgajnar, primer Alnajjarjeve obtožbe za posilstvo pa je prej vodila druga tožilka, še poroča Glücks. S Failo Pašić se je Alnajjar nekaj mesecev po lanskih volitvah razšel.  

Sodni spor proti nenavadno hitro obsojenemu odgovornemu uredniku portala Nova24TV Marku Pušu še ni končan. Sodnica je urednika na hitro obsodila brez javne obravnave, na kateri bi se imel možnost braniti. Da Puša ni treba nič vpraševati o razlogih za objavo in pravici javnosti do obveščenosti, je predlagala državna tožilka Maša Podlipnik. Sodnica pa je pred hitro obsodbo pridobila mnenje informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik, sicer nekdanje generalne sekretarke državnega zbora, ki politično tudi sodi bolj na levo, njen soprog pa vodi znano odvetniško družino.

V zahodnem svetu ni znan primer države, v kateri bi sodišča medijem prepovedovala poročanje o imenih in priimkih političnih aktivistov vladnih strank in bi obsojala urednike na zaporni kazni, če opravljajo svoje delo. Odgovorni urednik spletnega portala Nove24TV Marko Puš se tudi ne strinja s to odločitvijo sodnice Nine Kodra Balantič. Zaradi pritožbe, ki jo je napovedal, bo sodnica morala sklicati javno obravnavo. Da so ime, priimek in naslov Faile Pašić osebni podatki, katerih objava v članku ni v javnem interesu in je kazniva, je zelo nenavadna sodna odločitev, ker je ob tem, da je politična aktivistka Gibanja Svoboda, Faila bila že prej znana politična aktivistko za pravice islamskih žena, da nosijo tradicionalne oprave, ki se je pogosto pojavljala v medijih, bila pa je tudi kandidatka na evropskih volitvah leta 2014 na listi Jelka Kacina, in so bili po njeni odločitvi njeno ime, priimek in naslov bivanja takrat že objavljeni.

Kot bodo tudi letos za vse kandidate.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu