Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Policija opozarja: Pozor, huda in nevarna Renata

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th februar 2023, 01:58 pop

V medijih, ko gre za odnose med spoli, običajno poročamo o zlorabah moških, ki so si z oblastjo in močjo, ki jo imajo, zagotovili seksualne ali kakšne druge ugodnosti, zagrešili posilstva, izsiljevali ženske. Obratni primeri, ko so moški množične žrtve spretne ženske, ki izsiljuje s svojimi čari, so bolj redki.

Na takšnega zdaj policisti opozarjajo iz novomeškega področje, kjer je “Renata” tudi z obeti spolnih sladkosti in grožnjami, da bo objavila tudi posnetke, izvabljala denar in ugodnosti zase. Policije poziva žrtve, ki tega še niso storile, da naj prijavijo, kako jih je pretentala. Številni moški to težko priznajo. Nekoliko nerodno je zanje. Obvestilo policije je takšno:

“Poziv žrtvam goljufinje

Policisti Policijske postaje Trebnje so uspešno preiskali več kaznivih dejanj goljufij in s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku privedli 45-letno osumljenko, doma iz območja Trebnjega. Preiskovalni sodnik je zanjo po zaslišanju odredil pripor. Med preiskavo so ugotovili, da je vsa odkrita kazniva dejanja izvrševala na podoben način. S pomočjo družbenih omrežij ali oglasov v časopisih, tudi lokalnih, je naprej navezala stike z moškimi, največkrat starejšimi in samskimi. Z njimi se je srečevala in z različnimi pretvezami pri njih poskušala vzbuditi sočutje (ker potrebuje denar za zdravila, da potrebuje pomoč za otroke, potrebuje gotovino za popravilo avtomobila ipd.). Na ta način jih je prepričala, da so ji izročali gotovino ali so v svojem imenu pri različnih ponudnikih sklenili naročniška razmerja za nakup mobilnih telefonov višjega cenovnega razreda (najraje znamke iPhone). Po izvršeni goljufiji je z oškodovanci stike prekinila oziroma se na klice ni več odzivala. Policisti so na podlagi odredbe sodišča na naslovu njenega bivanja opravili hišno preiskavo. Na podlagi zaseženih in pregledanih dokumentov domnevajo, da je bilo žrtev še veliko več. Prav tako so ugotovili, da je žrtve iskala na območju celotne države, tudi v domovih za starejše občane, igralnicah ipd. Moškim se je predstavljala pod različnimi lažnimi imeni (eno med njim je bilo Renata). Policisti so jo pred leti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja in goljufij. Takrat je žrtvam v zameno za denar obljubljala spolne odnose in jih v sostorilstvu še z eno osebo izsiljevala za denar z grožnjo, da bo v nasprotnem primeru objavila posnetek. Osumljenka je stara 45 let, ima daljše svetle lase, večkrat je imela spletene v kitke. Uporabljala je različna vozila, največkrat Audi, bele, črne in rjave barve. Po do sedaj zbranih obvestilih je oškodovala štiri oškodovance za več kot 17.000 evrov. Policisti so osumljenko v začetku februarja s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanjo odredil pripor. Pozivamo vse, ki jih je osumljenka na kakršenkoli način ogoljufala ali bi lahko posredovali uporabne podatke za kazenski postopek, da to sporočijo policistom PP Trebnje na številko 07 346 27 00 ali se zglasijo na PP Trebnje (Golilev trg 14, Trebnje).”


--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu