Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Po sodbi in odpravi pripora je Mohamed izginil

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 17th avgust 2018, 10:58 dop

Ker je Mohamed Khiat  februarja letos Zali na Tržaški cesti v Ljubljani ukradel 320 evrov vreden mobilni telefon Samsung J7, v trgovini DM pa si je – ne da bi plačal – vzel šampon, klešče za nohte in toaletno vodico Adidas, ga je okrožno sodišče junija obsodilo na pogojno zaporno kazen desetih mesecev zapora. Sodila je višja sodnica Irena Škulj Gradišar. Pogojna obsodba pomeni, da bo moral v zapor, če bo v treh letih storil kaj podobnega. Zali je Mohamed iz lokala pod Skalco sledil na avtobus, pozneje izstopil na isti postaji kot ona, hodil za njo in ji na koncu telefon iztrgal iz rok.

Sodišče je Mohameda obsodilo junija in mu sankcijo izreklo, ko sta bila zraven njegov odvetnik Dino Bauk in tolmač za arabski jezik Saleh Majed, prejšnji mesec pa mu spisane sodne odločitve niso mogli vročiti. Iz azilnega doma so sodišče namreč obvestili, da se državljan Alžirije Mohamed Khiat, rojen 1982, po odpravi pripora junija ni vrnil v azilni dom in je odšel neznano kam, zato so sodno pismo in vročilnico sredi julija vrnili sodišču.

Obvestilo o tem je bilo takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (4)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu