Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Namesto Pašek Šetinčeve bo Tamara Vonta vodila medijsko inkvizicijo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd december 2023, 08:43 pop

Po izključitvi Mojce Pašek Šetinc iz stranke Svoboda bo ta izgubila položaj predsednice preiskovalne komisije za nadzorovanje in pregon medijev, ki niso depolitizirani ali sicer podrejeni strankam vladne koalicije. Odstranili pa jo bodo tudi kot članico te preiskovalne komisije. Mojca Pašek Šetinc je nekdanja novinarka in urednica RTVS, ki je bila v preteklosti kot novinarka in urednica oster kritik SDS in Janeza Janše in to tudi še v lanskem letu, ko je novinarje pozivala k uporu proti prejšnji vladi, v kampanji za poslanko pa jo je po tej propagandni dejavnosti podprl Milan Kučan. Tamara Vonta je nekdanja novinarka POP TV, ki je bila že poslanka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića, v vladi Alenke Bratušek pa je bila državna sekretarka v kabinetu premierke. Na zadnjih volitvah je v parlament Vonta prišla za Svobodo Roberta Goloba, ki je bil v preteklosti tudi pomemben funkcionar Jankovićeve Pozitivne Slovenije.

Predsednica Odbora za kulturo Tamara Vonta (PS Svoboda) Foto: DZ/ Matija Sušnik

Nova funkcija, če jo državni zbor potrdi za predsednico, Vonti ne bo prinesla velikega povišanja poslanske plače, ker že ima dodatek za vodenje odbora za kulturo. Se bo plača znižala Pašek Šetinčevi, ki je zadnje čase vodila le preiskovalno komisijo, ker se jo vrgli iz stranke pa druge funkcije precej zanesljivo ne bo dobila in bo s tem od pomemben dodatek, ki prinese nekaj sto evrov več plače.

Številni novinarji, ki delajo za politične stranke, kažejo na povezanost slovenskih medijev s političnimi strankami in politiki.

Predlog za zamenjavo predsednice je takšen:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu