Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Čez Golobovo izključitev se Pašek Šetinčeva ne bo pritožila

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 17th november 2023, 07:14 dop

Mojca Pašek Šetinc se na izključitev iz stranke Svoboda ne bo pritožila, poroča Delo. Izključili so jo na predlog Roberta Goloba, po statutu stranke Svoboda pa pred izključitvijo član nima pravice zagovora in pojasnjevanja. Za Delo je Pašek Šetinčeva tako pojasnila odločitev, da se ne bo branila, ko je že izključena: »Kot je javno izjavil že ‘šef’ Gibanja Svoboda, je zanj oziroma zanje ‘moja’ zgodba končana. Vse ostalo je samo procedura, ki nima nobenega smisla. Pritoževati se stranki, ki me je ‘soglasno’ izključila, in to s klevetami in z insinuacijo o nekakšnem razdoru, ki naj bi ga jaz povzročala – v sicer železno trdni in enotni stranki bi bila samo izguba časa in energije. Nisem jaz tista, ki je izdala njih, temveč so oni izdali mene. Pa ne samo mene, ampak tudi sami sebe, svoj program, volivke in volivce, predvsem pa demokracijo in osnovne demokratične postulate. Zato je zame ta farsa zaključena.« .

Mojca Šetinc Pašek je o postopku izključitve povedala, da sta pred sejo sveta stranke minuli torek k njej pristopila Peter Majerle, tesni sodelavec generalne sekretarke Vesne Vuković, in šef strankinega podmladka Matej Grah. Povedala sta ji, da je izvršni odbor stranke začel postopek za njeno izključitev in da bo razloge za to prejela prek elektronske pošte, pritoži pa se lahko v osmih dneh. Kot je Pašek Šetinčeva povedala že prej so jo pa po svetu stranke klicali člani sveta in ji razlagali, da naj bi bili razlogi za izključitev uhajanje informacij novinarjem. “Kar smatram za klevete, laži in obrekovanja, ki jih je zbrala generalna sekretarka Vesna Vuković,” je za spletni portal RTVS ozadje izključitvi ocenila Pašek Šetinčeva, ki pa “za zdaj” ostaja članica poslanske skupine Svoboda.

Javno pozornost je zaradi notranjih pretresov stranka Svoboda pritegnila že lani, ko je iz vrha stranke izstopila Marta Kos, ker so jo umaknili kot kandidatko za predsednico republike. Pozneje je izstopila še iz stranke. S takšno razlago: »Vedno sem zastopala demokratična načela, strokovnost, vrednote nekoruptivnosti, enakopravnosti in človekovih pravic. Enako lahko trdim za Tatjano Bobnar. Vse njeno delovanje je bilo vedno zavezano tem načelom. Moj odstop je zato tudi neposredna podpora Tatjani Bobnar

Evropski poslanec SD Milan Brglez, ki so ga za predsednika republike kandidirali namesto Kosove, je na volitvah pozneje doživel precejšen polom. Z daleč največjim finančnim vložkom v kampanjo je po rezultatu močno zaostal za kandidatko Milana Kučana Natašo Pirc Musar in Anžetom Logarjem (SDS).

Predsedniška volitve, rezultat
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (9)

https-spletnicasopis-eu