Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Pridržek kampanji kandidata Svobode in SD Brgleza, ki je bila polomija

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 21st julij 2023, 08:22 dop

S pridržkom je računsko sodišče ocenilo poslovanje v volilni kampanji Milana Brgleza, ki je bil skupen kandidat SD in Svobode, njegova kampanja pa je bila hud strel v prazno. Z daleč največ denarja in s podporo strank, ki vladata državi, se mu ni uspelo uvrstiti niti v drugi krog. Poseben račun za kampanjo je takratni glavni tajnik SD Dejan Levanič za Brgleza odprt devet dni prepozno, nakazilo fizične osebe so prikazali za 900 evrov prenizko, denar se je porabljal tudi za stroške, ki niso bili kampanja, v prvem poročilu pa je SD pozabila prikazati prispevek 73.200 evrov, ki so jih prejeli od Svobode, ki je bil nakazan na redni račun te stranke, opozarjajo revizorji računskega sodišča v danes objavljenih revizijah. S pridržki za poslovanje in za poročanje so revizorji ocenili kampanjo Vladimirja Prebiliča, ki pa je porabil precej manj denarja od Brgleza. Bolje sta jo odnesla oba glavna kandidata Nataša Pirc Musar in Anže Logar, ki pridržkov nista dobila.

Podatki o na Ajpesu objavljenih stroških kampanj, ki jih je revidiralo računsko sodišče, so bili takšni:

V preglednici so prikazani tudi zneski delnih povračil, ki jih kandidati po odločitvi računskega sodišča zdaj prejmejo sorazmerno deležu zbranih glasov. Ugotovitve revizijski poročil je računsko sodišče v preglednici danes prikazalo tako:

O tem, da je SD najprej pozabila poročati o prispevku Svobode, sem v Spletnem časopisu poročal tako:

Celotno revizijsko poročilo za Milana Brgleza, katerega kampanja je bila največji strel v prazno, je takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu