Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ninamedia: Ljudmila Novak pred Golobom, SDS pred Svobodo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 17th oktober 2023, 10:45 pop

Evropska poslank NSi Ljudmila Novak je že spet bolj popularna od premiera Roberta Goloba. Je pa SDS Janeza Janše tudi po tej raziskavi pred Svobodo Roberta Goloba. To je pokazala raziskava Ninamedie Nikole Damjanića, rezultate je včeraj objavil Dnevnik. Premier je na lestvici ocen politikov časopisa Dnevnik na petem mestu pred gospodarskim ministrom Matjažem Hanom (SD), ki ima nekaj težav z ne najvišjo formalno izobrazbo, in ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, v katerega Pozitivni Sloveniji je bil Golob v preteklosti pomemben funkcionar. Na vrhu lestvice je poslanec Anže Logar (SDS) pred predsednico Natašo Pirc Musar in županom Vladimirjem Prebiličem. Vsi trije so bili lani predsedniški kandidati.

Ko gre za stranke je tudi po meritvi Ninamedie, ki je po prihodkih zelo blizu Jankovićevi mestni občini Ljubljana, tokrat na vrhu SDS. Prejšnji mesec ni bila. A z manjšo prednostjo pred Svobodo kot po meritvah Mediane za Delo pred tednom. Po Ninamedii praviloma SDS nekoliko slabše kaže kot po drugih raziskavah. Bolje pa NSi Mateja Tonina. In Svobodi.

Rezultati v daljšem obdobju za več agencij, kjer je razvidno, da Svoboda in NSi po Ninamedii dosegata nadpovprečne deleže, Svoboda pa praviloma višje, so takšni:

V grafikah in članku so deleži podpore strankam preračunani tako, da so upoštevani le za stranke opredeljeni volivci. To omogoča primerjavo z volitvami in med raziskavami. Med opredeljene za stranke štejem tudi izbiro “druge” stranke. Izvirni deleži podpore strankam različnih raziskav, kot so jih objavili mediji, ki so temelj za preračune, so objavljeni v preglednici (s klikom lahko vse preglednice povečate):

Podatke, ki so bili temelj za preračunavanje, navajam, ker to olajša razumevanje razlik med meritvami in omogoča tudi preverjanje, če je prišlo pri prenosu in obdelavah podatkov morebiti do napak.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (13)

https-spletnicasopis-eu