Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Romana Tomc: V EU sprašujejo, ali še imamo vlado

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th oktober 2023, 04:18 pop

Na nastop predsednika vlade Roberta Goloba, ki je včeraj v Odmevih TVS in v pogovoru z Urošem Slakom na POP TV prostodušni priznal, da so po volitvah izvajali politične čistke v medijih in na policiji in to skupaj z delom novinarjev, se je odzvala evropska poslanka EPP Romana Tomc. Neposredno je to, da je pri obračunu z janšisti sodelovala in da dobro ve, za kaj je šlo, zabrusil novinarki Tanji Starič, ki je v preteklosti delala tudi za časopisa Delo in Republiko.

Odziv Tomčeve objavljam v celoti:

“V EU parlamentu se informacije hitro širijo. Zato že zjutraj vprašanje – ali imate v Sloveniji še vlado? Noben predsednik vlade v EU politično ne bi preživel javnega priznanja, da je ukazal politične čistke v policiji in na javni radioteleviziji. Šok, ki so ga nekateri doživeli ob spremljanju včerajšnjih nastopov Roberta Goloba je razumljiv, a v resnici je le pokazal svoj pravi obraz. Očitno vlada panika in posledica je popolna izguba nadzora nad samim seboj. Sicer pa takšna aroganca ni nič novega, vse to je napovedal že pred volitvami, ko nas je zmerjal s fašisti. Medtem ko po letu in pol vladanja vlada še vedno izvaja brutalne kadrovske čistke, dvigujeje davke, z našim denarjem plačuje usluge kolesarjem in se pripravlja na prevzem velikih poslov, gre država strmo navzdol. Poplavljena območja čakajo. Sociala se krči, investicije se ukinjajajo. Ilegalni migranti se prosto sprehajajo, kriminal narašča, policija prikriva posilstva, standard ljudi drastično pada. Ta vlada nima pojma, kaj narediti za dobrobit ljudi, za gospodarstvo in za Slovenijo. Je popolnoma razglašena in neučinkovita. Ne ve niti tega, koliko ministrstev bi imela. Ve samo eno, da je treba Slovenijo očistiti janšistov. Torej vseh, ki so kakorkoli povezani s stranko SDS. Vas to kaj zmrazi? Vas spomni na neke pretekle čase pred drugo svetovno vojno? Grozljivo, kdo vodi Slovenijo. Koalicijski partnerji, SD in Levica, se očitno z Golobom strinjajo. Sicer ne bi bili več v koaliciji. Zato so enako odgovorni. Vlada se bo oblasti oklepala za vsako ceno. Vprašanje je, s kakšnimi metodami bo to počela in koliko laži bo v tem času še izrekel Robert Golob. Še bolj pomembno pa je, koliko škode bo koalicija v tem času še naredila Sloveniji in njenim državljanom.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu