Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Psihopatski nivo: Nika Kovač bo s Petrovcem vodila strateški svet proti sovražnemu govoru

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:14 pop

Niki Kovač sem ponudil vodenje strateškega sveta, ki se bo prvič sestal v petek, vodila bo tudi nacionalno koordinacijo preprečevanja sovražnega govora, je po posvetu strank vladne koalicije o spremembah davčne ureditve danes povedal premier Robert Golob (Svoboda), ki je skupaj s Tanjo Fajon (SD) in vodjo poslanske skupine Levice Matejem T. Vatovcem ostro obsodil napad na Niko Kovač, ki se je zgodil včeraj. Kot je sporočila Kovačeva je bila napadena verbalno. Fizično pa bi naj bila napadena lani, takrat je javno ocenila, da je šlo za političen napad nanjo, a je sodišče krivca konec leta pogojno obsodilo na javnosti skritem procesu in prikrilo, kdo, zakaj in kako jo je napadel. Nika Kovač je po tej izjavi premiera povedala, da še premišlja ali bi prevzela položaj.

Kovačeva vodi nevladno organizacijo 8. marec, ki jo je ustanovil minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac (Levica). Ta stranka je zadnja leta soorganizirala politkolesarske proteste, kjer smo lahko spremljali primere najhujšega sovražnega govora: pozive k smrti, ubojem in podobno. Zavod 8. marec tega nikoli ni kritiziral.

Golob je povedal tudi, da bo kot eminenten strokovnjak pri delu sveta za preprečevanje sovražnega govora sodeloval tudi Dragan Petrovec. Gre za političnega skrajneža, ki je, denimo, premiera Janeza Janšo v času, ko se je vsa Evropa soočala z nevarno epidemijo Covida, v časopisu Delo javno zmerjal s psihopatom. Takole:

Na tiskovni konferenci je Golob znova zavrnil odgovor na vprašanja, zakaj je plačal podjetju Vesne Vuković, ko je bila še novinarka, 103.000 evrov, o nakazilih veleposlaniku Kosova iz GEN-I in svoji identiteti. Ponovil je, da je na vsa vprašanja že odgovoril in da so bila politično motivirana, v ozadju pa je zloraba prejšnje vlade za preganjanje svojih političnih nasprotnikov, ki jih zdajšnja vlada preiskuje in bodo predani organom pregona. Kraje identitete, je dodal, pa ni naznanil romunski policije, je pa romunskemu tožilstvu in verjame, da bo tudi do policije prišlo.

Vladne stranke se dogovarjajo, da bi dohodninsko zakonodajo ponovno spremenile leta 2024, davek na nepremičnine pa uvedli leta 2025. Iz SD so ob obdavčitvi nepremičnin predlagali obdavčitev premoženja, ki bi se povečevala sorazmerno z velikostjo premoženja, a podrobneje teh idej na tiskovni konferenci predstavniki vlade niso bili pripravljeni komentirati.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (11)

https-spletnicasopis-eu