Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Z bombardiranjem Sirije Izrael ustavil “pomoč” Irana

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th februar 2024, 10:43 pop

Izraelska letala so onesposobila pristajalne steze letališč v Damasku in v Alepu v Siriji, poroča več medijev. Letalski promet na obeh letališčih je ustavljen. Zdi se, da so z napadom na letališči poskusili onemogočiti tihotapljenje orožja iz Irana. Po prvih informacijah nihče ni bil ranjen ali poškodovan. Na poti v Damask je z Airbusom nameraval iranski zunanji minister, domnevno z vojaškimi poveljniki revolucionarne garde. Izraelska vojska po poročanju svetovnih agencij dogodka ne komentira.

Na letalu bi lahko bilo tudi več ton izstrelkov za Hezbolah. Posnetki kažejo letalo iz Irana, ki bi naj letelo proti Damasku in se obrnilo, a ni čisto jasno, ali je to letalo ministra, ki bi moralo po poročilih agencij v Sirijo leteli šele jutri.

Zdi se pa, da pa se je neko letalo obrnilo in vrnilo proti Iranu.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu