Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Sanja Ajanović Hovnik nepreklicno odstopila

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 6th oktober 2023, 09:31 pop

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je predsednika vlade Roberta Goloba danes obvestila, da nepreklicno odstopa s položaja ministrice za javno upravo, saj ne želi, da ministrstvo ali vlada nosita breme razčiščevanja, povezanega z opravljanjem njene funkcije. Predsednik vlade bo po prihodu iz službene poti o tem obvestil Državni zbor. To so pravkar sporočili iz vlade.

Ministrica se je v hudih težavah znašla zaradi dodelitve denarja nevladni organizaciji v lastni njene prijateljice in to tudi s pomočjo podjetja, ki je bilo v preteklosti v njeni lasti, danes pa je v lasti njene mame. Opozicijska SDS je že napovedala, da bo z interpelacijo zahtevala pojasnila o delu ministrice in to tudi o precej astronomskih stroških potovanja v ZDA, ki je videti pretežno turistično. Da je vladno odzivanje na opozicijske kritike vse hitrejše, je vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec opisala tako:

Včeraj se je pa v Tarči Erike Žnidaršič pokazalo, da je bila neresnična tudi trditev, da ministrica ni vedela, kdo kandidira za javni denar na razpisu za nevladne organizacije. Podpisala je, kot so razkrili v Tarči, celo priporočilo za dodelitev denarja njenega ministrstva Inštitut za proučevanje enakosti spolov (IPES), ki ga vodi njena prijateljica Kaja Primorac. Šlo je za 300.000 evrov. Ministrica je to branili s tem, da ni vedela, kaj podpisuje in da je nevede podpisala, kar so ji pripravili.


To je že peti minister vlade Roberta Globa, ki se poslavlja. Prva je odstopila notranja ministrica Tatjana Bobnar.

Drugi je moral odstopno izjavo, ki mu jo je pomolil premier, pred poletjem podpisati minister za zdravje Daniel Bešič Loredan, ta teden je odstopil minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan, premier pa je, ker noče odstopiti sama, parlamentu hkrati predlagal še razrešitev ministrice za kmetijstvo Irene Šinko.


--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu