Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Pred volitvami vlada ni zvišala trošarin na gorivo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 4th junij 2024, 01:42 dop

Opolnoči se je zaradi nižjih cen na borzah znižala cena neosvinčene bencina na bencinskih črpalkah izven avtocest, kjer cene nadzira vlada. Za liter neosvinčenega motornega bencina bo ob trošarini, ki je 0,45824 evra za liter, treba plačati 1,473 (prej 1,495) evra za liter. Pocenilo se je opolnoči tudi kurilno olje, ki bo stalo 1,099 (prej 1,103) evra za liter. Rahlo pa se je podražil dizel. Iz 1,463 (prej1,462) evra za liter.

Vlada, ker se danes začenjajo predčasna glasovanja pred evropskimi volitvami, ni povišala obdavčitev, da bi si zagotovila dodaten denar za proračun, v katerem denarja nikoli ni dovolj. Dizel bo še naprej cenejši od navadnega bencina.

Še cenejši pa dizel ostaja na Hrvaškem, ker je tam manj obdavčen. Cene goriv pa se bodo ob polnoči znižale tudi tam, kjer pa vladne omejitve veljajo tudi na avtocestah.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu