Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Bobnarejva odšla s stavkom protimafijskega tožilca o hoji z dvignjeno glavo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 15th december 2022, 06:19 pop

“Moj mandat se danes zaključuje. Vsem, ki ste mi v tem času stali ob strani in bili v pomoč, se iskreno zahvaljujem in vam želim vse dobro, predvsem pa želim vso srečo naši Sloveniji. Tistim, ki mi zamerite, da sem izpostavila določene nepravilnosti, pa naj odgovorim z mislijo sodnika Falconeja: Tisti, ki molčijo in hodijo s sklonjeno glavo, umrejo vsakič, tisti, ki govori na glas in hodi z dvignjeno glavo, umre samo enkrat. Hvala lepa in srečno.” S tem stavkom je pojasnilo o svojem odstopu v državnem zboru končala notranja ministrica Tatjana Bobnar, ki je prva ministrica vlade Roberta Goloba, ki je odšla.

Tatjana Bobnar in premier Robert Golob-Foto: DZ/Matija SuŠnik

Giovanni Falcone je bil italijanski tožilec in sodnik, ki je umrl v atentatu leta 1992, pred tem je preiskoval zločine mafije skupaj s Paolom Borsellinom. Oba sta bila ubita v bombnih atentatih, ki jih je izvedla mafija. Falcone je zaslužen za veliko sojenje mafiji, ki se je začelo 10. februarja 1986, od 474 obdolžencev jih je bilo 360 obtoženih za različne zločine. Sojenje je, kot povzema wikipedia, omogočilo priznanje bivšega mafijca Tommasa Buscetta. Falcone je bil ubit s 500 kilogramsko bombo v atentatu skupaj z ženo Francesco Morvillo ter s tremi policisti, ki so bili v spremstvu. Atentat je sprožil veliko ogorčenje v Italiji in proteste v Palermu.

Na zanimivo izbiro citata je na družabnem omrežju opozoril tudi poslanec SDS Dejan Kaloh. Tako:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu