Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

V Reanult Masterju 35 Kitajcev, deset Iračanov v koruzi…

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 31st avgust 2023, 08:22 pop

Na območju Posavja so policisti zadnji dan prijeli 351 tujih državljanov, ki so nezakonito vstopili v našo državo, so sporoči iz policije in pojasnili, da so bili prijeti na področju naselij Libna, Dobova, Rigonce, Mihalovec, Loče, Ribnica, Čatež ob Savi, Mostec, Mokrice, Brežice, Rakovec, Rajec, Kapele, Nova vas. Na območju policijske uprave Koper pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali še 58 nezakonitih prehodov državne meje.  

Beg v koruzo, zaseženi avtomobili

Policisti so ujeli tudi več prevoznikov bolj organiziranih tihotapljenj. Specializirana enota za nadzor državne meje je zjutraj na avtocestnem počivališču Grič preverila sumljivo kombinirano vozilo hrvaških tablic, ki ga je vozil 26-letni državljan Hrvaške. Pri pregledu so v tovornem delu odkrili 35 domnevnih državljanov Kitajske, ki so nezakonito prestopili mejo, so sporočili iz policije. Kombinirano vozilo Renault Master so zasegli. Postopek so prevzeli novomeški kriminalisti, ki so 26-letnika, ki ga bodo tudi kazensko ovadili, pridržali. Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe s sedežem na Obrežju so pri Slovenski vasi ustavljali sumljiv dostavnik, nizozemskih tablic, ki ni upošteval znakov policistov in je z veliko hitrostjo odpeljal v smeri Jesenic, kjer je zapeljal iz ceste v koruzo.

Iz vozila je pobegnilo več oseb. Policisti so s pomočjo policistov specializirane enote za nadzor državne meje in vodnikov službenih psov v nekaj minutah prijeli skupaj deset domnevnih državljanov Iraka, pol ure zatem pa še 21-letnega državljana Nizozemske, ki je bil voznik dostavnika, so dogajanje opisali iz policije. Voznika so pridržali, mu zasegli avto in zanj napisali kazensko ovadbo. Okoli pol devete ure zvečer so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe na avtocesti pri Brežicah ustavili sumljivo osebno vozilo hrvaških tablic. Voznika, 21-letnega državljana Hrvaške, so v zaključku postopka pridržali, saj so ugotovil, da v vozilu pelje štiri tujce, tri domnevne državljane Turčije in enega iz Iraka, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo. Avto so mu zasegli. Zanj bodo napisali kazensko ovadbo. Ponoči, okoli pol enajste, so policisti specializirane enote za nadzor državne meje, na Obrežju kontrolirali osebni avtomobil bošnjaških tablic. Vozil ga je 19-letni državljan Srbije, v vozilu pa je imel še šest domnevnih državljanov Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 19-letniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. V nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili.

Mesečno dramatična rast po menjavi vlade

Dogajanje je del dramatičnega povečanja števila migrantov, ki prihajajo v našo državo, kar je nova vlada razglasila politiko odprtih mej in prijaznosti tudi do tistih, ki jih tihotapijo organizirane kriminalne skupine. Mesečne statistike rasti ujetih migrantov so takšne:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu