Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Julija nov mesečni rekord migrantov Svobode

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 22nd avgust 2023, 08:26 dop

Slovenija je za migrante, kar je oblast prevzela vlada Roberta Goloba, vse bolj obljubljena dežela. Tako vsaj kažejo številke policije. Od 1. 1. 2023 do 31. 7. 2023 je policija zaznala 26.871 nedovoljenih vstopov migrantov v državo, v istem obdobju 2022 10.103 nedovoljenih vstopov. Podatkov o številkah za vsak mesec posebej policija v času koalicije Svobode, SD in Levice več ne objavlja. Kažejo pa, kako je število eksplodiralo že pred odpravo nadzora meje s Hrvaško in je torej bolj kot posledica odprte meje posledica politike odprtih vrat do migrantov nove vlade. Po preračunih, ki jih je mogoče narediti iz podatkov, ki jih policija vendarle še objavlja, je bil prejšnji mesec dosežen nov vrh, popisali so 6597 migrantov po prečkanju državne meje. Čez državo jih je verjetno šlo še precej več, bolj spretnih policija namreč ne zazna.

Velika večina ujetih je napovedala, da bo zahtevala azilno zaščito. V tem primeru jih država namreč ne vrne na Hrvaško, zagotovi jim prevoz v središče države, od koder odpotujejo proti predvsem Italiji, kar je tako ali tako njihov cilj. Nekoliko težje je proti Avstriji, ki izvaja več mejnega nadzora. Od januarja do konca julija je več kot tisoč migrantov letos preko ozemlja Hrvaške prišlo iz Afganistana, Maroka, Pakistana, Bangladeša, Rusije, Kube, Nepala in Indije. Lani v tem času le iz Afganistana in Bangladeša.

Medletne primerjave kažejo, da je s 26.871 popisanimi migranti v prvih sedmih mesecih država na dobri poti, da doseže rekord zadnjih let, številka iz migracijskega vala leta 2015, ko je politiko odprtih vrat z vzklikom »mi to zmoremo« razglasila tedanja nemška kanclerka Angela Merkel, pa tudi po rasti zadnje mesece ostajajo nedosegljiva.

Migracije, letne primerjave, migranti, policija, MNZ

Celotno poročilo policije za prvih sedem mesecev leta je takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu