Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ruska vojska na dan zmage bežala pri Bahmutu

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 10th maj 2023, 01:16 pop

“Ruska vojska beži. Zbežala je. Iz območja, kjer smo izgubili 500 vojakov.” Tako je vodja zasebnega vojaškega podjetja Wagner Jevgenij Prigožin opisal, kako so na dan, ko so v Moskvi s parado praznovali zmago nad fašizmom, izgubili območje jugozahodno od Bahmuta. Storili so vse, kar je mogoče, da bi se fronta zrušila, je Prigožin obtožil poveljnike ruske vojske. Prigožin je še posebej ogorčen, ker se je zaradi pomanjkanja streliva nameraval iz območja Bahmuta s svojo vojsko že umakniti, a je dobil ukaz, da mora ostati, poslali bi mu naj tudi dodatno strelivo. Njegova vojska je v mestu zasedla nekaj sto metrov, na boku pa so izgubili kilometre. Da so rusko vojsko porazili, uničili številna vozila in zajeli veliko vojakov, so objavili tudi na ukrajinski strani.

Posnetek Prigožina s prevodom, v katerem so tudi posnetki bežeče ruske vojske, je takšen:

https://twitter.com/wartranslated/status/1656064355539058688

Opis istega dogodka poveljnika vojske z ukrajinske strani pa takšen:

Zasedeno območje, kjer je ruska vojska doživela poraz, je nekoliko Južneje od Chasiv Yara, kjer je včeraj nesrečno v raketiranju umrl 32 letni francoski novinar Arman Soldin.

O srditosti spopadov pričajo posnetki reševanja ukrajinske vojske, na katerih lahko vidimo veliko uničene in poškodovane ukrajinske opreme

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu