Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kdo je plačal kampanjo Logarju, ki je v dveh krogih porabil manj kot Brglez v enem

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:48 pop

Za predsedniško kampanjo v dveh krogih je Anže Logar porabil 175.600 evrov, piše v poročilu o kampanji, ki je bilo objavljeno danes na portalu Ajpes. Ker so poročali vsi kandidati, je zdaj znano, da je daleč največ denarja za kampanjo porabil kandidat SD in Svobode Milan Brglez, ki se mu pa ni uspelo uvrstiti v drugi krog. Najbolj neučinkovita pa je bila kampanja Janeza Ciglerja Kralja (NSi), ki je s sto tisoč evri prepričal manj kot pet odstotkov volivcev. Kandidati, ki jih je volila več kot desetina volivcev bodo, ko njihovo poslovanje pregleda še računsko sodišče, dobili delno povrnitev stroškov kampanj. Anže Logar slabih 50.000 evrov.

Podobno kot Nataša Pirc Musar je tudi Logar kandidiral kot neodvisni kandidat, to pomeni, da mu poslov ni vodila stranka in tudi ni plačala njegovih računov. Logar je razkril sedem posameznikov, ki so za njegovo kampanjo prispevali večje vsote denarja. Največ, po 19.000 evrov, so za kampanjo prispevali Logar sam, vodja njegove kampanje Darja Bučar in Uroš Rustja.

V primerjavi z Natašo Pirc Musar Logarju večine razkritega dela kampanje Logarju niso plačali člani njegove družine.

Logarju pa so za kampanjo manjše prispevke nakazali številni samostojni podjetniki in podjetniki, zakon takšna nakazila po “reformi” financiranja kampanj iz časa vlade Alenke Bratušek prepoveduje in zahteva, da jih mora kandidat nakazati v dobrodelne namene. Skupaj je bilo takšnih nakazil za 1610 evrov. Logar jih je nakazal Društvu za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Vilijem Julijan.

Primerjava dosežkov Pirc Musarjeve in Logarja v drugem krogu in vloženih sredstev v kampanje, je takšna:

Celotno Logarjevo poročilo je takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu